Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Nytänd Jawo kovänder - säger nej till allt

Amadou Jawo har velat lämna Elfsborg - ryktats vara aktuell för både Helsingborg och Djurgården. Men ett samtal med nye Jörgen Lennartsson har förändrat allt.

Amadou Jawo nysatsar i Elfsborg. Trots två år i sportslig onåd hos förre tränaren Magnus Haglund så säger nu Jawo nej till en flytt.

ANNONS

Haglund är borta och ett snabbt personligt samtal med nye Jörgen Lennartsson har fått Jawo att tänka om och våga tro sig själv igen i Elfsborg.

- Det var viktigt för mig att snabbt få snacka med Jörgen, få prata med honom och hans syn på mig och hans syn på vilken fotboll han vill spela, avslöjar Jawo för FotbollDirekt.se.

- Och nu vet jag hur han ser på mig, att han vill satsa på mig. Han hade en väldigt positiv bild och ser mig som anfallare, berättar Jawo och fortsätter:

- Det känns jävligt bra och jag har ingenting att förlora. Det är nästan som att jag har kommit till en ny klubb. Lättad? Absolut. Att få känna att klubben vill ha mig kvar betyder mycket.

Så nu säger du nej till alla alternativ du har haft?
- Ja, nu är det bara Elfsborg som gäller.

Hur pass påverkad är du av att du varit förbisedd som du har varit i två års tid?

ANNONS
- Det är klart att det känns. Att i två säsonger ha en tränare som inte tror på en och sedan direkt få träffa en ny tränare som direkt visar att han tror på dig, det är klart att det inspirerar...

- Det här har direkt fått mig att jobba ännu hårdare och träna extra.
- Jag har sagt till Jörgen att det absolut viktigaste är att både få träna och spela på en och samma position och det har han lovat mig och så ser han ju mig som anfallare.

Ett ovisst år har nu helt uppenbart slutat lyckligt.
En resa till sin familjs hemland Gambia, faktiskt Jawos första på 22 år, och på det det förlösande samtalet med Lennartsson.
Den tidigare så gnagande ovissheten finns inte längre men det är ändå inte helt okomplicerat att plötsligt få tillbaka allt av möjligheter efter så lång tid som petad.

- Nej, det är inte helt enkelt. Men det är skönt att äntligen få lugn och ro från alla rykten. Sedan känner jag att jag nästan alltid brukar vara bra under försäsonger och är jag bara det igen så kommer jag att ha mycket större chans än tidigare att få spela, säger han och funderar:

ANNONS

- Och så vet jag ju att hans fotboll passar mig mycket bättre än den vi har spelat tidigare. Nej, det är länge sedan det kändes så här skönt och det ska bli så oerhört skönt att äntligen få visa vad jag går för fullt ut.

Publicerad 2011-12-21 kl 18:35
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto