Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Nytt bakslag för Wicks - överklagan till Cas gick inte igenom

Dopningsdömde Joshua Wicks överklagan till idrottens högsta internationella domstol, Cas, gick inte igenom.
Och nu har domen på två års avstängning vunnit laga kraft, rapporterar UNT.

I april 2018 fick Sirius ut med att målvakten Joshua Wicks testats positivt för doping. Han stängdes då av under Riksidrottsförbundets utredning och under hösten 2018 kom beskedet från Dopningsnämnden att stänga av målvakten i ett års tid.

Båda parterna, Wicks och dopingkommissionen (parten som anmälde fallet till Dopingnämnden), valde då att överklaga domen och straffet skärptes till två års avstängning.

Wicks valde då att överklaga beslutet till den idrottens högsta internationella domstol, Cas. Men där kommer fallet inte att tas upp, rapporterar Uppsala Nya Tidning, vilket gör att domen på två års avstängning nu vunnit laga kraft.

ANNONS

- Det berodde på att dopningsbestämmelsen fungerar på så vis att den som får överklaga till Cas ska vara en internationell spelare och inte nationell. Eftersom Wicks ansågs vara en nationell spelare så får han inte överklaga till Cas, säger Wicks ombud Patrik Mosten till tidningen.

För att klassas som en internationell spelare behöver man representera ett landslag eller medverka i internationellt cupspel.

- Riksidrottsförbundet och Wicks kan träffa ett skiljeavtal som innebär att RF godtar ett undantag och att han därmed kan överklaga till Cas, men det har inte RF velat göra, säger Mosten.

Nu har i stället Wicks begärt en omprövning av fallet hos RF, där Wicks vill att straffat ska upphöra gälla den 15 april 2019.

- Det finns i RF-stadgarna att om det kommer fram nya omständigheter eller annat så kan man begära omprövning eller begära nåd. Sedan kan de antingen ge en ny prövning eller meddela nåd om de tycker att straffet är för hårt, säger Mosten.

Publicerad 2019-04-23 kl 19:46

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto