Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Nytt Edman-bråk - stjärnan skickades hem

Erik Edman sågade tidigt i vintras grovt Helsingborgs chanser. Ett utspel som gav stora rubriker. Nu är det dags igen. I går fick han rött kort på en träning.

Erik Edman har på nytt hamnat i bryderier i Helsingborg.
Det var under ett träningspass i går som Edman i ilska slog i väg bollen. Händelsen fick manager Conny Karlsson att tända till och helt sonika skicka hem det forna Italien-proffset.

— Edman fick ett rött kort i dag. Det är bra att spelare visar känslor. I dag var det lite för heta känslor och då är det bättre att man får vila och komma tillbaka fräsch, säger Conny Karlsson till Helsingborgs Dagblad.

Om händelsen är uttryck för en kris mellan honom och Conny Karlsson - återstår emellertid att se.
Men klart är att det är en andra allvarlig incident inom loppet av bara ett par månader.
I början av försäsongen dundrade ju Edman till med svidande kritik när han helt oväntat dömde ut HIF:s chanser kommande säsong - ett HIF som efter silvret ändå fått behålla laget i stort sett intakt.

Edman stod fast vid sin kritik och fick viss förståelse av HIF:s ledning - men togs ändå i örat för att han enligt Karlsson och sportchefen Jesper Jansson borde ha skött det internt.

Exakt vad gårdagens utbrott beror på är alltså än så länge oklart. Men anmärkningsvärt är det för en spelare som hållit låg profil genom hela sin karriär.
Enligt Helsingborgs Dagblad - som citerar en källa - så ser det ut att handla om att Edman inte gillade upplägget på träningen och därav den starka reaktionen.

Erik Edman själv mötte HD ett antal timmar efter händelsen:

— Jag var lite ofokuserad och det är inget att prata om. Det var bara att åka hem. Det var rätt av Conny, säger Edman och fortsätter:

— Jag hade dålig fokus på träningen.

Men pratat ut med Karlsson hade han inte gjort vid tiden för den här intervjun.
— Det finns ingen anledning. Han gjorde rätt, jag gjorde fel.

Manager Karlsson gillar inte situationen som uppstod men ångrar ändå inte att han - bara dagar innan premiären - valde att skicka hem en av lagets absoluta nyckelspelare.

- Det är aldrig enkla beslut, men ibland är det bästa utvägen för spelaren och övriga gruppen.

Hur är känslan i truppen egentligen?

— Det låter kanske dumt när detta har hänt, men jag tycker att det är en harmonisk grupp. Visst slår pulsen hårdare och det ska den göra före seriestarten. Det är fullt normalt att temperaturen höjs.

Publicerad 2011-03-31 kl 10:54
Annons
Annons
Annons