Nytt mål av Åhman-Persson när MFF räddade hemmapoäng: "Skönt att vara obesegrade"

Malmö tänkte förlänga segersviten.
Men det blev bara 1-1 (0-0) mot ett Halmstad i poängbehov.

Beröm har östs över Malmös spel, och lagets nolla i förlustkolumnen efter tre omgångar.

Runt Halmstads insatser har det varit negativa omdömen.
Brakförlust mot Elfsborg, oavgjort hemma mot Trelleborg och så segern med fyra mål mot jumbon Åtvidaberg.

Och nederlagstippat mot Malmö.
-Vi har gjort tre hyfsade matcher, plumpen mot Elfsborg tycker jag vi jobbat bort nu. Så vår poängskörd är okej, sade Halmstads tränare Lasse Jacobsson.
HBK skapade flest chanser medan MFF hade ett överlägset bollinnehav utan att skapa särskilt mycket.

Undantaget Daniel Larssons skott som ändrade riktning på en försvarare men målvakten Robin Malmkvist dök och klarade.

-De gör det bra defensivt, sade Daniel Larsson och utvecklade resonemanget:
-Många lag blir lite fega här och spelar på krysset som de har med sig. Men det är upp till oss att dyrka upp dem.

Halmstad stod rätt i positionerna och väntade på chanserna att kontra.
Drygt en minut in i den andra åkte mungiporna ner på de flesta av de 11 671 i Malmö nya stadion när Michael Görlitz tog en retur och drog in 1-0 för bortalaget.
Malmö ökade tempot.
-Vi chansade mer på att få in bollen i deras straffområde. Då ser det ut som att man har ett större tryck. Vi krigade hela laget för att få in en segerboll. Men tekniskt var vi sämre nu än i förra matchen, den mot Gefle. Men det är givetvis skönt att fortfarande vara obesegrade, sade Larsson.

Tio minuter efter Halmstads ledningsmål sköt Wilton Figueiredo stenhårt i HBK-målvaktens vänstra stolpe.

-Malmö gjorde en bättre andra halvlek, vår backlinje föll lite på slutet, de blev trötta, sade HBK-tränaren.

Och lite senare drog brassen en frispark i stolpen.
På returen i röran framför målet kvitterade Robert Åhman Persson, mittfältarens tredje mål för säsongen.
-Bollen bara dök upp och så satte jag den. Men vi borde spelat lite snabbare, haft bättre passningar och luckrat upp dem, sade mittfältaren.
Han såg i varje fall till att Malmös förlustnolla är intakt.