POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Nytt mittbackspar för Malmö FF i år: "Två spelare med väldigt bra fart”

Foto: Bildbyrån

Malmö FF vill spela med backlinjen högre upp. Då behövs också snabba mittbackar som Lasse Nielsen och Franz Brorsson.
- Det tycker jag är ett starkt mittbackspar i allsvenskan, säger Magnus Pehrsson till Fotbollskanalen.

Förra året prioriterade Allan Kuhn två äldre herrar som mittbackar: Kari Arnason och Rasmus Bengtsson. Arnason spelar numera på Cypern och Bengtsson har en skada där få vet när, eller om, han kommer tillbaka. 

Det nya mittbacksparet är därför nyförvärvet Lasse Nielsen och nykontrakterade Franz Brorsson, som på fredagen förlängde till 2020. De ska även starta ihop i lördagens träningsmatch mot Jönköpings Södra.

- Som det har sett ut är det vårt förstaval och jag tycker de blir bättre och bättre tillsammans. Det tycker jag är ett starkt mittbackspar i allsvenskan, säger Magnus Pehrsson.

De här två spelarna passar väl in i ditt sätt att spela, med ett högre försvarsspel?
- Definitivt. Det är två spelare med väldigt bra fart, jag tror inte det är många forwards som springer ifrån dem. Aggressiva och bekväma i att spela en-mot-en.

När Nielsen presenterades sa Pehrsson till Fotbollskanalen att Malmö FF:s mittbackar ska klara av svåra situationer på egen hand.

- Den viktigaste egenskapen är snabbhet och att klara en-mot-en-situationer. Det är styrt av det försvarsspel som vi vill utveckla det här året. Ännu mer återerövring och större perioder med högre försvarsspel.

Problemet är vad som finns där bakom. Ifjol var Brorsson förstereserv och har egentligen inte blivit ersatt, om inte Bengtsson tar sig tillbaka snabbare än väntat.

- Jag har sagt tidigare att Behrang (Safari) är ett bra alternativ. Sedan är det ju Dennis (Hadzikadunic) och (Felipe) Carvalho som också är där. Just idag är kanske Behrang förstavalet, om du skulle fråga mig här och nu.

Ett mindre problem har varit de defensiva fasta situationerna på försäsongen. Laget har också blivit några centimeter kortare med de nya mittbackar, men Pehrsson pratar om faktorer.

- Kari Arnason var jättedominant och bra i det, det är klart att han tog bort väldigt, väldigt mycket. Mittbackar har ofta en stor del, men om vi tittar på de bekymmer vi har haft... Eftersom vi har varit markeringsinriktade på alla fasta, så tror jag inte att Lasse och Franz har varit involverad i någonting i de problemen vi har haft, utan det har varit andra spelare som inte har lyckats klara av sina uppgifter.

- Om vi tar bort defensiva fasta situationer, om jag pratar om det kollektiva försvarsspelet, så tycker jag vi har tagit stora steg över hela planen, men framför allt hur vi ser ut i eget straffområde i de två senaste matcherna.

Publicerad 2017-03-11 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå