Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Nytt register ska hindra personer med tillträdesförbud

Foto: Bildbyrån

Supportrar med tillträdesförbud kan ibland ta sig in på arenor ändå.
Men ett nytt fotoregister ska kunna stoppa både personer med tillträdesförbud och ordningsstörningar.
Polisen kan få en aktuell lista på personer redan inför en match, säger polisens Mikael Berkesand i ett pressmeddelande.

Under de senaste åren har fotbollssupportrar som dömts för brott mot ordningslagen och andra brott inne på arenor även kunnat tilldömas tillträdesförbud. Trots det har personer med förbudet kunnat ta sig in på arenor. Det har nämligen saknats ett register för personer med tillträdesförbud vilket gjort det svårt att se till att det följs.

Men nu ska det bli ändring på det, genom det nya Tillträdesförbudregistret.

- Det nya registret innehåller foton vilket gör att poliser kan spana på personer som de vet eller misstänker har tillträdesförbud under matcher. Även när vi tvingas gripa en person kan man enkelt söka i det så kallade tillträdesförbudsregistret, säger polisens nationella samordnare mot idrottsrelaterat våld, Mikael Berkesand, i ett pressmeddelande.

Riksdagen fattade 2015 ett beslut som tillät polisen att föra ett register över tillträdesförbud, men det har dröjt fram till nu för systemet att kunna användas.

Polisen kan få en aktuell lista på personer redan inför en match, säger Mikael Berkesand.

Polisen skriver också:

"Även arrangörerna, exempelvis en fotbollsklubb kan få tillgång till utdrag ur TFR inför match för att hjälpa till att stoppa personer med tillträdesförbud redan vid entrén till arenan."

Publicerad 2017-10-19 kl 15:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons