Oavgjort för MFF i genrepet - Antonsson målskytt mot Gorica

MALMÖ. Ett skadedrabbat Malmö FF hade vissa problem hemma på Stadion mot Gorica (1-1), men kunde hitta en kvittering med drygt en kvart kvar.

På tisdagen, fem dagar innan toppmötet mot AIK, spelade Malmö FF sin andra och sista träningsmatch under uppehållet: hemma mot kroatiska Gorica.

De gjorde det utan Guillermo Molins (sjuk), Anel Ahmedhodzic (provspel i Hobro), och de fyra tidigare skadade Fouad Bachirou, Rasmus Bengtsson, Jo Inge Berget, och Lasse Nielsen. Uwe Rösler har tidigare sagt att han hoppas på ett par av dem mot AIK, inkluderat Bengtsson.

Trots att MFF inledde med ett övertag så var det Gorica, i våras femma i den kroatiska ligan som nykomlingar, som gjorde 0-1. Sören Rieks blev bortgjord ute på vänsterkanten, det slogs ett inlägg, och Lukasz Zwolinski nickade in bollen.

Till skillnad från MFF:s senaste träningsmatch (2-1 Sönderjyske) så var det lugnt i bytesväg, då MFF endast gjort två stycken. MFF var nära ett kvitteringsmål flera gånger i andra halvlek, framför allt via Marcus Antonsson som hade ett par bra lägen.

I den 73:e minuten skulle utdelningen komma, även det via ett inlägg. Den gången från Markus Rosenbergs fot till Marcus Antonssons huvud. Det blev matchens sista mål. Däremot blev det lite mer oro i MFF efter att Franz Brorsson behövde bytas ut i slutet av matchen.

Malmö FF: Dahlin – Brorsson (78'), Lewicki, Safari – Larsson, Christiansen, Innocent, Traustason (67'), Rieks – Rosenberg, Antonsson

Inhoppare: Rakip (67'), Gall (78')

Publicerad 2019-06-25 kl 20:46