Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Obasi efter supermålet: "Det var väl helt okej..."

Foto: Scanpix

Försök igen

Klack, tunnel, skott, mål.
Chinedu Obasis 4-0-mål för AIK mot IFK Norrköping var något utöver det vanliga.
- Det var väl helt okej..., säger han själv till Fotbollskanalen.

Det var i den andra halvleken av toppmötet mellan AIK och IFK Norrköping som nyförvärvet Chinedu Obasi blixtrade till rejält. Den förre Bundesliga-spelaren stod runt straffområdeslinjen med ryggen vänd mot mål, klackade bollen bakåt, tunnlade Andreas Johansson, sprang förbi Peking-kaptenen och sköt med nästa touch in 4-0 bakom Michael Langer. 

Ett av allsvenskans vackraste mål den här säsongen? Huvudpersonen verkar inte så övertygad. På frågan om vad han tycker om sitt mål svarar han:
- Det var helt okej. Det här var en fantastisk prestation av laget och jag försöker alltid göra det där annorlunda. Ibland funkar det och ibland funkar det inte.

Bara helt okej?
- Vad ska jag säga? Ja, det var bra. Men det var en fantastisk prestation av laget. 6-0 mot Norrköping är underbart.

- Jag försöker alltid göra mitt bästa för att hjälpa laget och jag är glad att vi fick tre poäng. Det är det viktigaste.

Obasi tror att AIK fortfarande har en chans i det allsvenska guldracet, trots att laget har sju poäng upp till ettan Malmö FF med fem matcher kvar att spela.

- Det är tajt i tabellen. Jag ser fram emot vad som kommer hända mellan Norrköping och Malmö. Jag tror inte Norrköping kommer att låta det som hände mot oss hända igen mot Malmö, så det kommer bli intressant. Förhoppningsvis tappar de poäng nu så ska vi fokusera på att göra vårt jobb. När säsongen är slut, vem vet hur det ser ut då? Allt är möjligt.

- Vi fokuserar på oss själva, men jag tänker att det (att nå guld) är realistiskt. Det är ett personligt mål för mig. Jag ger aldrig upp förrän säsongen är slut. Alla kan slå alla, alla kan ha dåliga dagar. Allt är öppet. Fem matcher är en lång väg kvar att gå. 

Hur känns det för dig personligen just nu?
- Det känns fantastiskt. Jag njuter av läget. Jag försöker göra mitt bästa varje match och jag vill hjälpa laget så mycket som möjligt. Jag är glad att jag kunnat göra det under de senaste matcherna.

Finns det utrymme för förbättring hos dig?
- Det finns alltid mer rum, som människa och som spelare. Jag försöker alltid lära mig mer. Jag kan alltid bli bättre, säger Obasi.

Se Obasis mål mot Norrköping i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-03 kl 08:28
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER