Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Obasi om framtiden i AIK: "Är 50/50"

Foto: SCANPIX

Försök igen

Chinedu Obasi har kontrakt med AIK säsongen ut.
Vad som händer därefter är oklart.
- Det är 50/50. Det kan gå hur som helst, säger han.

I början av augusti presenterade AIK nyförvärvet Chinedu Obasi. Den förre Schalke-spelaren skrev på ett kontrakt säsongen ut. Sedan dess har anfallaren spelat fem matcher och gjort fyra mål i allsvenskan.

De två senaste i 2-2-mötet med Elfsborg under söndagen.

- Det hade varit en bra dag för mig om vi hade vunnit. Men nu blev det ett kryss, säger han som inte vet vad som händer när kontraktet löper ut efter säsongen.

Till Fotbolldirekt har AIK:s sportchef Björn Wesström sagt att "det är orealistiskt med en förlängning". Obasi själv vill dock inte stänga några dörrar.

- Det är klart att det är möjligt att jag stannar. När de är redo att sätta sig ner för ett samtal så får vi se. Jag kommer aldrig säga att det inte är möjligt, säger han.

- Det är klubben som måste ta ett beslut. Som det är nu är jag en fri spelare efter säsongen. En ganska bra position för mig.

Obasi är också tydlig med att han trivs i AIK. Och att han njuter av att spela fotboll igen.

- Det har varit en grym tid. Jag hoppas att det fortsätter så. Jag är glad över att spela igen. Över att vara i form, göra mål och hjälpa laget. Det har varit en resa för mig att komma tillbaka efter skada. Många har tvivlat på om jag kan spela eller inte, säger han.

Känner du att du har tystat tvivlarna nu?
- Jag vet inte. Har jag? Jag kan inte svara på det eftersom jag inte ser mig själv. Efter varje match försöker jag titta på sakerna som jag kan göra bättre. Jag kritiserar alltid mig själv först. Jag har jobbat stenhårt varje dag och försökt förbättra mig.

Se Obasis två blixtsnabba mål mot Elfsborg i spelaren ovan.

Publicerad 2016-09-26 kl 07:00
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER