Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Obasi osäker inför derbyt: ”Håller tummarna”

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Chinedu Obasi dras med problem med en magmuskel. Nigerianen ser ut att missa AIK:s möte med Gefle, och även derbyt mot Djurgården i nästa vecka är i farozonen.
- Jag håller tummarna, och förhoppningsvis löser det sig, säger Obasi till Fotbollskanalen.

AIK står inför en hektisk period med tätt matchande. På bara åtta dagar möter man Gefle, Djurgården och Elfsborg i allsvenskan, med start hemma på Friends Arena mot nästjumbon Gefle på söndag. 

Inför den intensiva veckan börjar AIK:s truppläge att ljusna allt mer. Under dagens träning på Karlberg var det bara Marko Nikolic och Chinedu Obasi som saknades. Nikolic är hemma med halsfluss, medan Obasi har problem med en magmuskel och tränade individuellt vid sidan av.

Obasi, som startade i AIK:s två sista matcher innan landslagsuppehållet, var inte med i truppen till förra helgens möte med Gif Sundsvall, och tränaren Rikard Norling har svårt att svara på när han kan vara tillbaka i spel igen.

- Det blir hypotetiskt. Jag kan faktiskt inte svara på det. Han är i alla fall borta mot Gefle. Det är inte någon fråga om månader, hoppas jag, men det kan jag inte svära på. Vi får se, säger Norling till Fotbollskanalen efter dagens träning.

Hinner han tillbaka till derbyt mot Djurgården på onsdag?
- Han är inte i full träning ju. Så det är stor reservation på den frågan också. 

Så här säger Obasi själv om skadan:

- Jag har överansträngt en muskel lite. Det är allt. Så jag har lite ont när jag rör mig, men det är förhoppningsvis ingen stor grej. Jag borde vara tillbaka i träning med resten av laget till helgen eller i nästa vecka.

När tror du att du är redo för matchspel igen?
- Jag vet inte, jag har ju inte tränat med laget den senaste tiden. Förhoppningsvis kan jag börja göra övningar med resten av laget till helgen och kunna spela på onsdag, för jag vill spela i derbyt.

Vad tror du om chanserna till spel i derbyt?
- Jag siktar på det. Jag håller tummarna, och förhoppningsvis löser det sig. Jag känner mig allt bättre, och har tränat lite med boll och lite löpning nyss, och det kändes bra.

Gör det dig extra motiverad att komma tillbaka snabbt när det är just ett derby som väntar?
- Jag vill bara komma tillbaka, det handlar inte om matchen egentligen. Jag vill spela så mycket matcher som möjligt, och så klart också derbyt. Jag vill spela och hjälpa laget, och vara delaktig när vi vinner. Jag vill inte vara skadad i allmänhet, men skulle jag vara redo inför onsdag vore det en bonus.

Utöver Obasis skadeproblem och Nikolic halsfluss har Stefan Ishizaki dragits med sjukdom i veckan. Dagens träning var den första som 34-åringen medverkade på sedan matchen mot Sundsvall i söndags.

- Jag har haft någon slags bakterie. Jag var lite småförkyld i förra veckan men blev bättre, men efter matchen mot Sundsvall började jag må sämre på vägen hem. Jag var hos doktorn och de hittade någon slags bakteriegrej, så jag har fått penicillin i några dagar nu. Men nu känns det bättre, och jag började träna i dag, säger Ishizaki.

Kan du spela mot Gefle på söndag?
- Det är inte upp till mig, det är upp till Rikard. Jag ska göra mitt bästa för att vara så fräsch och igång som möjligt, och sedan är det upp till honom att ta ut mig. 

Norling har dock gott hopp om att ha med Ishizaki mot Gefle.

- Han har anpassad träning för att kunna finnas tillgänglig på söndag, säger AIK-tränaren.

Se nyförvärvets första mål i AIK i spelaren ovan.

Publicerad 2016-09-15 kl 13:39

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER