Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Obolos AIK-hyllning: "Fansen fenomenala från dag ett"

Talar ut i lång argentinsk intervju - Hyllar AIK och livet i Sverige.
Ville stanna kvar i klubben när han såldes.

Argentinska sporttidningen El Grafico satte sig ned för en lång intervju med förre AIK:aren Ivan Obolo. Ivan, eller med mellannamnet Mauro som han kallas i argentinska medier, talar om sin karriär och alla vändor den tagit. Kapitlet AIK tar en stor plats och det är tydligt att argentinare trivdes i AIK.

- Jag hade ingen större koll på vad som skulle möta mig i Sverige, men jag kom dit tillsammans med Lucas och redan första matchen skrek fansen ”Ar-gen-tina, Ar-gen-tina!”. Fansen var fenomenala från första början och jag anpassade mig ganska snabbt. Men vintern är tuff, solen går ner halv fyra och sen är det mörkt. Klubben gav oss en tolk och till slut både läste jag och talade skaplig svenska. Till och med när de gjorde inslag om mig på TV svarade jag dem på deras eget språk, säger Obolo till El Grafico.

Argentinarna har av förklarliga skäl inte särskilt bra koll på Allsvenskan. Men Obolo talar varmt om ligan och nämner Henrik Larsson och Anders Svensson. Ett namn som ger kalla kårar för argentinarna efter frisparksmålet i VM 2002.

- AIK är klubben med flest fans och när det gick bra hade vi 25 000 på matcherna, och det hjälpte mig att trivas. Vi kom när laget gick dåligt och kämpade mot nedflyttning, och sen blev vi mästare för första gången på tio år. Så mot slutet var jag lite utav en ledarfigur i laget. Det gick till och med ett rykte om att de ville göra mig till svensk medborgare så jag kunde spela i svenska landslaget, men det blev inget med det.

- Jag trivdes jättebra. Jag bodde bra fem kilometer från stan och jag ville stanna, men så kom Arsenal de Sarandi. De ville köpa mig och AIK godtog budet, förklarar Obolo för El Grafico

Publicerad 2011-08-16 kl 14:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons