Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ödeskval för svenskar i Rosenborg: "Viktigt''

I kväll väntar ett ödeskval för Mikael Dorsin. Respass mot cypriotiska Larnaca blir ett historiskt misslyckande.
- Det är alltid viktigt för en klubb som Rosenborg att spela i Europa, säger Dorsin.

Det första mötet mot AEK Larnaca, i Trondheim, slutade 0-0. Rosenborg är illa ute i Europa League-kvalet - i kväll bortaretur.

Mikael Dorsin huserade som vanligt på vänsterbacken – och spelade 90 minuter – när Rosenborg bortaspelade mot Haugesund (2-2) i söndags. Men likt helgens match har årets säsong kantats av många oönskade resultat för den norska storklubben och svenskarna i densamma.

Efter blandade resultat ligger laget på en svag åttondeplats i ligaspelet. Man misslyckades dessutom med att ta sig till den sista kvalrundan till Champions League.

– Det var en ganska dålig match. De (Larnaca) spelade på 0-0. Vi hade svårt att skapa chanser, men vi är mycket bättre. Nu när de har hemmaplan måste de fram, säger Mikael Dorsin till FotbollDirekt.se.

– Det är viktigt att vi tar oss till gruppspelet. Det är alltid viktigt för en klubb som Rosenborg att spela i Europa. Extra nu när vi har ett ungt lag, de ska få mer erfarenhet och ta ytterligare steg. Något som krävs för att vi ska kunna konkurrera i Europa igen.

Dorsin, som varit i Rosenborg sedan sommaren 2004, har sin tydliga förklaring till varför det har gått sämre i år än tidigare säsonger.
Det har skett för många ändringar i truppen.

– Vi tappade hela vår centrallinje inför säsongen med bland annat två mittbackar som drog till Spanien. Så det har varit svårt för oss att ta oss upp på den nivån vi ska ligga på. Under 2009 och 2010 hade vi i princip samma trupp, säger den förre Djurgårdsspelaren.

– Vi har två hängmatcher i ligan så det finns tid och matcher kvar att komma upp i toppen. Det är långt till ett guld, men vi ska kunna nå en pallplats.

Din egen säsong?

– Det är lite som med hela laget den här säsongen, upp och ner. När laget går bra så går det bra för mig.

Lukas Rosman

Publicerad 2011-08-25 kl 16:07
Annons
Annons
Annons