Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Ödesmatch för Blåvitt mot MFF: "Är sista chansen att hänga på"

Foto: TT

Förlust och IFK Göteborg är 13 poäng efter Malmö FF. Förlust och IFK Göteborg är i stort sett borta från guldracet.
- Vi måste nog vinna om vi ska blanda oss i det på riktigt, säger Tobias Hysén.

I fjol var IFK Göteborg med i kampen om SM-guldet ända in till slutet. Ska de upprepa den bedriften i år krävs med störta sannolikhet seger mot Malmö FF under måndagskvällen.

I nuläget är laget tabellfyra och hela tio poäng bakom de ljusblå serieledarna.

- Det här är sista chansen. Så kan man säga. Sedan är det fortfarande långt kvar om vi skulle vinna, men då har vi ändå en liten möjlighet att blanda oss i det där kanske, säger Tobias Hysén som dock inte vill prata alltför mycket om jakten på Malmö FF och det gnistrande guldet.

En plats topp tre är lagets stora mål.

- För oss handlar det mest om att vinna matcher, komma så högt upp som möjligt och nå en europaplats igen. Det är det vi får sikta på i första hand. Det är tre lag som är framför oss nu. Vi ska ikapp ett av dem i alla fall. En vinst mot Malmö hade varit jättebra för att nå det. Och det hade gett oss ett gott självförtroende att ta med in i hösten.

Tränaren Jörgen Lennartsson nickar instämmande.

- Vi är hungriga för att jobba mot en europaplats nästa säsong. Det är en tredjedel kvar av säsongen så mycket kan hända, säger han.

Hur ser du på guldracet?
- Vi har inte pratat guld på några veckor. Det är inget fokus som vi har. Europaspel är målet. Vi är väldigt långt efter Malmö. Men givetvis har vi inte gett upp guldet! Den rubriken kan du inte få av mig. Vi jobbar stenhårt varje dag för att vinna alla matcher. Men det är inte så att vi pratar något guld just nu. Det gjorde vi i fjol vid den här tidpunkten. 

Hur ska de blåvita då lyckas rubba Malmö FF? Laget har ju inte besegrat skåningarna i allsvenskan sedan 2012.

- Det är klart att de är bra. De leder ju! Samtidigt finns det alltid saker man kan göra mot alla lag. Malmö är ett lag som vill ha mycket boll. Vi kommer också försöka ha bollen så mycket som vi kan. Samtidigt kan vi inte tro att vi ska åka ner dit och spela bort dem på deras hemmaplan. Vi ska spela smart taktiskt. Försöka göra en riktigt bra bortamatch, säger Tobias Hysén.

Matchen sänds i C More med avspark 19.00.

Publicerad 2016-09-12 kl 06:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER