Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Ödesmatchen - Nu avgörs bottenstriden

Inför Sundsvall-IFK Norrköping: Efter matchen kan något av lagen eller bägge tvingas säga hej då till allsvenskan. Epitetet ödesmatch passar självklart in här.

- Ja, det kan man väl mer eller mindre säga. Det är otroligt viktigt att få lite häng, säger Sundsvalls tränare Sören Åkeby till FotbollDirekt.se

Sundsvall Sören Åkeby, tränare: - Jag tycker ändå att vi är på rätt väg. Det har tagit lite tid att hitta rätt spelare till rätt position, men nu börjar det lossna.

Ni var besvikna efter 0-0 mot Halmstad senast.
- Ja, vi är en liten klubb och får inget gratis med oss. Alla som såg matchen kan tycka att vi ska ha straff, men tyvärr får vi inte det med oss. Sedan måste vi också vara mer beslutsamma när lägena dyker upp. Jag tycker ändå att det finns mycket positivt att ta med därifrån.

Om IFK Norrköping:
- De har, precis som vi, en mycket tung säsong och Norrköping hoppas vill ta det lilla halmstrået. Men jag hoppas att det blir vi som lyckas.

Om läget i laget: Billy Berntsson och Johan Patriksson är avstängda. Annars ser det inte ut att våra någon skillnad på skadelistan.

Norrköping

Mats Jingblad ,tränare: - Det är en match mellan två lag som försöker gripa det sista halmstrået. Båda lagen har hamnat i en prekär situation. Vi har varit där hela året, Sundsvall har hamnat där de senaste månaderna. De hade väl en 17-18 poäng redan i augusti och har sedan rasat utför. Vi åker förstås upp för att göra allt för att vinna, vi kan bara påverka våra egna matcher, säger han till klubbens officiella hemsida.

Om Sundsvall:
- Under Per-Joar spelade man strikt 4-4-2, nu spelar de med en 4-2-3-1-uppställning i de matcher jag sett dem spela. Även om de mot Gefle gick över till att spela 4-4-2 i andra halvlek, mot Halmstad senast var de dock tillbaka till 4-2-3-1.

Om läget i laget: Kevin Amuneke är avstängd. Magnus Samuelsson och Thomas Magnusson saknas på grund av skador.

FD-kommentar: - Två lag som måste vinna - annars är det allsvenska äventyret över för den här gången. Ett oavgjort resultat är lika förödande det. Sundsvall har trots tränarbyte inte lyckats bryta sin negativa trend. Laget har inte vunnit sedan slutet av juli och har bara två trepoängare efter EM-vilan.

IFK Norrköping fortsätter att tappa poäng i måstematcher och nu är laget för sent ute. Det kommer inte räcka med tre raka vinster.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-10-27 kl 12:00
Annons
Annons
Annons