POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Ödmjukt Norrköping tror på "kris-Dif"

INFÖR DJURGÅRDEN-NORRKÖPING:

Norrköping i flyt mot ett Djurgården där krisen lurar runt hörnet - men Peking fruktar en vändning på Stadion: "Djurgården kommer närmare en seger för varje match". DJURGÅRDEN

Preliminär startelva:
Pa Dembo Touray - Kebba Ceesay, Joona Toivio, Gale Agboussomonde, Emil Bergström - Joel Perovuo, Daniel Sjölund, Kasper Hämäläinen, Sebastian Rajalakso - Philip Hellquist, Kennedy Igboananike

Skador/avstängningar: Mattias Jonson, Johan Oremo, Yosif Ayuba, Philip Sparrdal Mantilla, Daniel Jarl, Trimi Makolli, Joel Riddez, Prince Ikpe Ekong (osäker).

Han är formstarkast: Joona Toivio. Nye amerikanen Gale Agboussomonde har hajpats inför säsongen, men såg rejält svajig ut mot Gais senast. Toivio ser alltjämt ut som klippan i Dif-försvaret. Dessutom farlig framåt med sitt huvudspel.

Djurgården-citat:

- Leder vi matchen får vi se till att behålla ledningen också, säger Kebba Ceesay till DIF-tv.

- Mot Kalmar och Gais har vi tappat ledningen. Nu är det mer fokus, leder vi matchen så får vi verkligen skärpa oss och fokusera. Och kanske döda matchen också.  

- Leder vi matchen redan i första halvlek kan vi inte gå på försvar direkt. Men kanske spela lite klokare, så att det inte blir så många onödiga bolltapp. Spelidén måste man följa ändå, men att man är lite mer uppmärksam kanske.

- Fotboll är en mental sport, leder man så brukar det flyta på, men om man ligger under så kan det vara lite tungt... men så är det, vi får skaka av oss förra matchen och fokusera på Norrköping. Det som har hänt kan vi inte påverka.

- Det är en fördel att vi har hemmapubliken med oss. Men sen tycker jag att hemma/borta... det ska vara samma attityd, samma inställning.

- Nu är det dags att vi hänger på här i tabellen, så att vi inte glider ifrån för mycket.

NORRKÖPING

Preliminär startelva: Abbas Hassan - Martin Smedberg Dalence, Bobbie Friberg da Cruz, Anders Wikström, Mathias Florén - Petru Racu, Marcus Falk-Olander, Astrit Ajdarevic - Christopher Telo, Gunnar Thorvaldsson, Shpetim Hasani

Skador/avstängningar: Russel Mwafulirwa, Bruno Santos, Imad Khalili, Riki Cakic, Armin Tankovic, Anders Whass (osäker)

Han är formstarkast: Bobbie Friberg da Cruz. Kom till Norrköping för att skapa ordning och reda i försvaret och har gjort så tillsammans med Anders Wikström. Dessutom ett vapen framåt med sin nickstyrka - mål i två raka matcher för Friberg da Cruz.

Norrköping-citat:

- Djurgården kommer ju närmare en seger för varje match, så är det ju, säger Norrköpings assisterande tränare Stefan Hellberg till FotbollDirekt.se.

- Medan vi har haft det här flytet vi så väl behövt inledningsvis så har de haft det tyngre, men det är ett så pass bra lag så det kommer att vända för dem förr eller senare.

- Vi mötte ju Djurgården i genrepet och vann, men de hade väldigt många ordinarie borta på grund av skador och landslagsuppdrag, det blir annorlunda förutsättningar nu.

- Hämäläinen och Sjölund på mitten är väldigt spelskickliga och sen är det ju Kennedy på topp. Han brukar vara vass mot oss, åtminstone har han varit det tidigare när han spelade i Vasalund.

- Vi har tagit det väldigt lugnt de senaste dagarna. Bara ytterst lätta träningar. När man är inne i det här flytet som vi är, och har så tätt mellan matcherna, så bör man hålla nere träningsintensiteten ordentligt för att kunna hålla uppe den fina trenden.

- Kul att Thorvaldsson fick göra mål senast, men vi har trott att det ska lossna för honom hela tiden. Sedan är han så mycket mer än en målskytt också, löper för laget hela tiden. Janne Andersson har ju bra koll på Gunnar, så vi visste vad vi fick.  

Publicerad 2011-04-23 kl 20:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå