Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Oenighet om permittering av spelare: "Ska gälla alla utom spelarna"

43v

Arbetsgivaralliansen har gått ut med att klubbar nu kan permittera spelare.
Men Spelarföreningen och Unionen håller inte med om att det gäller. 
- Den uppgörelsen som är gjord ska gälla alla utom spelarna, säger Spelarföreningens generalsekreterare Magnus Erlingmark till TT. 

Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om att det, precis som i bland annat Norge, kan bli aktuellt för svenska klubbar att permittera spelare under den kris som just nu råder till följd av coronavirusets spridning i Sverige. Aftonbladet rapporterade därefter i fredags att klubbar nu fått klartecken för att permittera spelare efter att Arbetsgivaralliansen och Unionen kommit överens om ett nytt kollektivavtal.

- Vår gemensamma bedömning är att det finns möjlighet till permittering inom all idrott, både när det gäller spelare och kanslipersonal. I slutändan är det ändå Tillväxtverket som avgör vilka som kan använda sig av permitteringar, sa Jonathan Kibebe, på Arbetsgivaralliansen, till tidningen.

ANNONS

Men nu rapporterar TT om att det råder oenighet om huruvida det nya kollektivavtalet innebär att spelare kan permitteras. Spelarföreningens generalsekreterare Magnus Erlingmark menar, precis som Unionen, att det nya kollektivavtalet inte rymmer permitteringar av spelare.

- Den uppgörelsen som är gjord ska gälla alla utom spelarna. Det är så som vi har uppfattat informationen vi har fått från Unionen. Men Arbetsgivaralliansen har uppfattat det på ett annat sätt, säger Erlingmark till TT och fortsätter:

- Sedan är det Unionen som har förhandlat om korttidspermitteringar. Det är alltid så att det finns avtalstolkningar. Det finns möjlighet för klubbarna att tolka avtalet på ett annat sätt på inrådan från Arbetsgivaralliansen. Men det är klart att det hade varit önskvärt att man såg avtalen på samma sätt.

Erlingmark berättar vidare att han har pratat med Unionen om ämnet och att han vill ha klarhet i vad som gäller, samtidigt som han bekräftar att en klubb har hört av sig om att den ska börja korttidspermittera spelare. 

ANNONS

Jonathan Kibebe, på Arbetsgivaralliansen, fasthåller än dock att det nya kollektivavtalet rymmer permitteringar av spelare. 

- Alla omfattas av avtalet, säger han till TT. 

Publicerad 2020-03-21 kl 18:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto