Ofere vände mot Djurgården

Krisstämpeln växer sig allt starkare i Djurgården.
När Malmö FF vände till 2-1 på Stockholms stadion hann det bli såväl publikskandal och matchavbrott som utvisning innan en ny tung förlust var ett faktum.

Djurgårdarna fick knappast hjälp av sina supportrar i det viktiga mötet med Malmö FF. Även om banderollen "Djurgår'n - vi ger aldrig upp" var välmenad. Men den flankerades av åtminstone ett tjugotal bengaliska eldar på supporterläktaren och därmed är nya böter att vänta.

Och när Malmö hade gjort 2-1 blev det riktigt tumultartat. Malmös holländare Rick Kruys vägrade att lägga en hörna i 73:e minuten då föremål - åtminstone en ölburk - kastades in på planen. I efterspelet måttade Djurgårdsbacken Jan Tauer en skalle mot Kruys. Tauer fick rött kort av domaren Michael Lerjéus, Kruys fick varning.

Och strax efter vandrade ett par Djurgårdssupportrar in på planen - och då fann Lerjéus för gott att avbryta matchen och skicka ut spelarna i omklädningsrummet.

Ny skada

Efter möte med domarna, lag- och stadionbrepresentanter samt polis kom matchen i gång igen efter cirka tio minuters uppehåll.
Det var två av årets stora besvikelser som möttes på Stadion. Malmö, med resurserna och den namnkunniga truppen, har för länge sedan tappat topphänget. Djurgården, mesta mästarna under 2000-talet, har stora problem på alla plan.
Segern gav i alla fall MFF ett tämligen tryggt avstånd till bottenträsket.

Är det något som ska rädda Djurgården kvar i högsta serien så är det viljan. Förutom långtidsskadade Daniel Sjölund fick Mattias Jonson lämna återbud efter en ny skada. Men i nästan en halvlek såg Djurgården ut som segrare. Med frenesi och aggressivitet tog djurgårdarna greppet om matchen mot ett tamt Malmö.

Felbedömde inlägg

Belöningen kom i 21:a minuten, då 21-årige Christer Youssef gjorde sitt första allsvenska mål, efter fint förarbete av Sebastian Rajalakso och Mikael Dahlberg.

Men i den 39:e minuten var Djurgårdens målvakt Pa Dembo Touray alldeles fel ute på ett inlägg och Edward Ofere utnyttjade hans misstag och nickade bollen i tomt mål.
Ofere slog till en gång till. Fint framspelad av Guillermo Molins sköt han 2-1 i den 56:e minuten.
Djurgårdarna slet, men förgäves, och i stället var det annat än fotboll som präglade slutet på matchen.