Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Manuel Lindberg.

Officiellt: AIK har gjort klart med ny vd - hämtas från Stockholmskonkurrent

6v

AIK har gjort klart med en ersättare till Björn Wesström.
Under måndagen meddelade klubben att Manuel Lindberg tar över som ny klubbdirektör och vd.
- Jag ser fram emot att få leda arbetet med att utveckla AIK Fotboll till att bli ännu bättre, såväl utanför som på fotbollsplanen, säger han till klubbens hemsida. 

Björn Wesström har tidigare meddelat att han kommer att lämna AIK vid årsskiftet. Nu står det klart Manuel Lindberg, som i dag arbetar som klubbdirektör i Brommapojkarna, ersätter Wesström och tar över som ny klubbdirektör samt vd i AIK. 

- Jag är oerhört glad och hedrad över att få komma till Allmänna Idrottsklubben. Jag ser fram emot att få leda arbetet med att utveckla AIK Fotboll till att bli ännu bättre, såväl utanför som på fotbollsplanen. AIK Fotboll är en viktig samhällsaktör och jag ser en stor potential i att utveckla klubben både vad gäller elit- och breddverksamheten, säger Manuel Lindberg i en kommentar på klubbens hemsida.

ANNONS

Manuel Lindgren kommer att tillträda sin nya tjänst under första kvartalet 2022.

- I Manuel Lindberg får vi en trygg och erfaren person som kan leda AIK Fotboll till nästa nivå. Manuel har rätt erfarenhet med en blandning av förtroendeuppdrag inom idrott och fotboll samt även från kommersiell affärsutveckling. Vi har haft en gedigen och systematisk rekryteringsprocess med många mycket starka kandidater, säger Robert Falck, styrelseordförande i AIK.

Manuel Lindberg, 48, har sedan 2019 arbetat som klubbdirektör i Brommapojkarna. 48-åringen har tidigare erfarenheter som vd för Tourism Group International samt koncernchef för Amesto Translations. 

Publicerad 2021-10-25 kl 22:29
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto