Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
44v

Officiellt: Bachirou presenterad av MFF

Foto: Bildbyrån

Affären har varit på gång under en tid.
Nu är Fouad Bachirou, 27, presenterad som Malmö FF-spelare.
- Framför allt vill jag vinna titlar, säger mittfältaren till klubbens hemsida.

Efter fjolårets allsvenska säsong tog ryktena om en flytt från Östersund till Malmö FF för Fouad Bachirou fart. Kvällsposten skrev att MFF var nära ÖFK-stjärnan - men klubbens ordförande Daniel Kindberg uteslöt en flytt för mittfältaren.

- Bachirou är för bra för det. Det är klart att han inte går till ett annat allsvenskt lag. Det här är bara patetiskt och vore omöjligt, sade Kindberg då, och menade att Bachirou skulle skratta åt uppgifterna.

Ryktena om Bachirou har dock intensifierats sedan dess - och nyligen berättade Östersunds ordförande Daniel Kindberg följande för Fotbollskanalen:

- Fouad har sagt till mig att han vill spela i Malmö. Det får man respektera, att han vill spela någon annanstans. Det har jag inga problem med. Jag tycker om Fouad som människa och spelare, men det är ju så... spelare kommer och går. Det är väl vi ledare som består.

Nu står det helt klart att 27-åringen går till den regerande svenska mästaren. Spelaren har presenterats av MFF. Ett kontrakt över 2021 är påskrivet.

- Det känns väldigt spännande att vara här. Jag vill pröva mig själv på högsta möjliga nivå och i Sverige är det MFF som kan erbjuda mig den utmaningen. Jag ser fram emot atmosfären och de stora matcherna. Men framför allt vill jag vinna titlar och försöka nå Champions League, säger Bachirou till MFF:s hemsida.

Sportchefen Daniel Andersson:

Det är en spelare som varit väldigt bra i Allsvenskan och dessutom visat att han håller i internationellt spel. Han är en bolltrygg och intelligent mittfältare som jobbar hårt på planen. Vi är väldigt nöjda med att ha knutit honom till oss.

Enligt Sportbladet kostar Bachirou MFF sju miljoner kronor i övergångssumma.

Till osdsport.se, en sajt som Östersunds FK driver, säger Bachirou:

Alla som känner mig vet ju att jag inte har trivts så mycket att bo i en liten stad i norr. Fotbollen med alla spelare och ledare har varit fantastiska, men just den sociala biten utanför fotbollen har varit jobbig. Nu kommer jag närmare min familj, får lite mer sol på mig och tjänar lite mer. Men huvudskälet till att jag flyttar är att jag får spela kval till Champions League. Jag är ingen ungdom längre och kanske inte får en sådan här chans igen.

Han skickar också en hälsning till ÖFK:s supportrar.

- Orden räcker liksom inte till. Jag har verkligen känt mig älskad och supportad av dem sedan första dagen som jag kom hit. De har sjungit mitt namn även de matcher då jag varit skadad och inte funnits med på planen. Det är klart att det känns lite vemodigt då man tänker på att lämna alla som varit så vänliga emot mig, säger Bachirou till osdsport.se.

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-01-09 kl 13:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons