Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Björklund lämnar Hammarby - ansluter till Sarpsborg

Allsvenskan 2022-01-09 kl 16:01

Joachim Björklund lämnar Hammarby.
Tränaren följer med Stefan Billborn till Sarpsborg. 
- Jag har haft fyra fantastiska år här, men allt har sitt slut, säger Björklund. 

Foto: Bildbyrån

Joachim Björklund har bestämt sig för att lämna Hammarby och gå vidare i sin tränarkarriär. Den assisterande tränaren följer nu i stället med förre Bajen-tränaren Stefan Billborn till den norska klubben Sarpsborg. 

- När det blev klart att Stefan blev Sarpsborgs huvudtränare ringde han och ville ha med mig, och det känns som en spännande utmaning. Samtidigt är det vemodigt att lämna Hammarby, jag är väldigt tacksam att jag har fått verka i en så stor och fin klubb, och jag har haft fyra fantastiska år här, men allt har sitt slut, säger Björklund i en kommentar på Bajens hemsida.

Sportchefen Jesper Jansson är nöjd med Björklunds jobb i Hammarby. 

ANNONS

- Jocke har gjort ett strålande jobb Hammarby, och har varit med på hela den resa vi gjort de senaste fyra åren. Han jobbade väldigt tajt med Stefan, och fick en lite annorlunda roll när Milos kom in, vilket han hanterade oerhört professionellt och lojalt gentemot Hammarby. När han nu fick möjligheten att återförenas med Stefan var det bara att acceptera, och önska honom stort lycka till. Han är värd all heder och vi är väldigt tacksamma för allt han har bidragit med, säger Jansson och fortsätter:

- Samtidigt här kommer det här i ett passande skede, eftersom vi snart får in vår nye huvudtränare, och vi kommer tillsammans med honom att sätta hans närmaste team.

Björklund fick en roll som assisterande tränare i Hammarby 2018 och jobbade då tätt ihop med Billborn. I fjol tog duon Hammarby till svenska cupen-titeln. 

ANNONS

Sarpsborg slutade i fjol på åttonde plats i den norska högstaligan. 

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto