Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Officiellt: Björnquist klar för ÖSK: "Absolut bästa alternativet"

Foto: Bildbyrån

Daniel Björnquist är tillbaka i Örebro SK.
Högerbacken har skrivit på ett treårskontrakt med klubben.
- Jag tror på den idén som ÖSK står för, säger han.

Tidigare under tisdagen kunde Fotbollskanalen avslöja att Daniel Björnquist återvänder till Örebro SK efter en säsong i AFC Eskilstuna. Ett treårsavtal är signerat.

- Jag tror på den idén som ÖSK står för, och det som Axel (Kjäll, ÖSK:s tränare) och ledarteamet vill bygga framöver. Jag vill vara med och bidra med det jag kan, med mina egenskaper, säger Björnquist.

28-åringen har kopplats ihop med Örebro under vintern, men i mitten av november uppgav Sundsvalls Tidning att även Gif Sundsvall var intresserat av Björnquist.

- Av de klubbar jag valt mellan var Örebro det absolut bästa alternativet, säger högerbacken.

ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark var väldigt belåten när han kunde presentera Björnquist på tisdagens presskonferens.

- Det känns extra kul att få in en örebroare, säger Sköldmark.

- Daniel spetsar konkurrensen och kvaliteten i truppen. Han ger alltid 100 procent i alla delar och det är något vi håller väldigt högt. Han är explosiv, stark och bra i försvarsspelet, fortsätter sportchefen.

Tränaren Axel Kjäll:

- Jag är glad äver att "Dajje" är tillbaka. Vi har tittat på hur vi vill forma vår trupp och vilka egenskaper vi vill ha in på och utanför planen. Där klickar "Dajje" i varenda box utifrån det vi sökt. Det är en spelare som varje dag kommer jobba stenhårt för att göra sig själv och klubben bättre. Det är något jag vill att vi ska bli väldigt bra på i den här spelargruppen.

- Han har gjort en bra säsong i AFC och jag är övertygad om att vi får in en spelare som vuxit en nivå (sedan senast han spelade för ÖSK) men som det också finns potential kvar att få ut. Daniel har styrkor både offensivt och defensivt, han är bra defensivt en mot en och han har en förmåga att komma fram till många inlägg. Han har en förmåga att jobba åt båda håll. Det här känns toppen.

Björnquist har tidigare spelat för Örebro SK Ungdom och han tillhörde ÖSK:s A-lag mellan 2013 och 2016. I AFC Eskilstuna var han given under den gångna säsongen, men valde att inte följa med klubben ner i superettan.

Publicerad 2017-12-19 kl 15:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons