POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
5v

Officiellt: Brorsson förlänger kontraktet med MFF – och lånas ut till Esbjerg

Foto: Bildbyrån

Franz Brorsson har förlängt sitt kontrakt över 2021 med Malmö FF.
Samtidigt lånas han ut fram till sommaren till Esbjerg, meddelar MFF.
- Det känns som en bra överenskommelse för alla inblandade, säger försvararen till MFF:s hemsida.

Franz Brorsson hade ett skadedrabbat 2019 och hade svårt att slå sig in i Malmö FF:s backlinje. Under måndagen menade MFF:s tränare Jon Dahl Tomasson att mittbacken såg ut att bli utlånad, vilket nu är klart. MFF meddelar på sin hemsida att Brorsson dels lånas ut till danska Esbjerg, samtidigt som han förlänger sitt kontrakt med Malmö ytterligare ett år.

- Det känns som en bra överenskommelse för alla inblandade. Jag ser fram emot att komma till Esbjerg och jag ska ge allt för att hjälpa dem. Det blir spännande att komma till Danmark och testa på spel i deras liga. Förhoppningsvis får jag mycket speltid och kan komma igång ordentligt igen efter mina skador, säger Brorsson till MFF:s hemsida.

Brorsson hade bara kontrakt över den kommande säsongen, men det nya kontraktet innebär att han är knuten till klubben över 2021. Utlåningen till Esbjerg gäller fram till sommaren i år.

Malmös sportchef Daniel Andersson om utlåningen till klubbens hemsida:

- Franz har varit otursdrabbad med skador och han har ett tufft år bakom sig. För att komma in i konkurrensen igen här i MFF vill han få regelbunden speltid på hög nivå. Efter samtal med Esbjerg tror vi att det finns goda möjligheter till det i deras miljö.

Brorsson kom upp genom MFF:s ungdomsakademi och har bara representerat Malmö på A-lagsnivå. Sammanlagt har det blivit 111 matcher i den ljusblå tröjan för försvararen, som har noterats för tre mål och två assist.

Publicerad 2020-01-20 kl 20:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå