Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Deniz Hümmet klar för Kalmar FF

Allsvenskan

Deniz Hümmet återvänder till allsvenskan.
Den offensive spelaren är klar för spel i Kalmar FF. 
- Det känns väldigt kul, säger han på klubbens hemsida. 

4:51
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från Kalmar FF-Mjällby AIF i spelaren ovan.

Deniz Hümmet, 26, har tillhört flera svenska klubbar - Malmö FF, Gefle IF, IF Elfsborg och Örebro SK - och är nu tillbaka i Sverige igen. Efter drygt ett och ett halvt år i turkiska Caykur Rizespor står det nu klart att Hümmet ansluter till Kalmar FF. 

Smålandsklubben går ut med att det rör sig om ett avtal över 2023.

I och med två skador tätt inpå seriestart på Robert Gojani och Johan Karlsson, har vår utvärdering tagit en riktning i att vi behöver komplettera spelartruppen. Vi känner att vi kan hantera skadorna i Roberts och Johans positioner med den befintliga truppen men känner att vi blir mer sårbara offensivt när vi gör de justeringarna, säger KFF-sportchefen Jörgen Petersson på klubbens hemsida och fortsätter:

Annons

- Vi har därför aktivt sökt efter en offensiv multispelare som kan spela i flera offensiva roller och om möjligt även i en offensiv mittfältsroll. När möjligheten dök upp med Deniz har vi agerat snabbt. Vi känner att han uppfyller de olika behoven på ett bra sätt. Hans kontrakt i Turkiet går ut i sommar med option på ett år till. Då vi nu fick möjligheten att få hit honom omgående kändes det som ett väldigt bra alternativ för oss. 

Hümmet är också glad över övergången.

Det känns väldigt kul att komma till Kalmar FF och jag känner mig otroligt taggad att få sätta igång. Jag har tittat på många matcher och känner att lagets sätt att spela fotboll kommer passa mig väldigt bra. Det märks att föreningen har höga ambitioner och det känns som att man har något spännande på gång. Jag ser fram emot att få vara en del av det. Jag har mött Kalmar många gånger i allsvenskan och det är en härlig stad med en väldigt fin arena som jag ser fram emot att få spela på igen. 

Annons

Kalmar FF slutade i fjol på fjärde plats i allsvenskan. 

Publicerad 2023-03-28 kl 22:15

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto