POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
28v

Officiellt: Efter Widgren-ryktena - nu presenterar Häcken annan vänsterback

Foto: Bildbyrån

Östersunds Dennis Widgren har ryktats till både Häcken och Hammarby.
Men någon flytt till Göteborgslaget lär det inte bli, för nu har klubben presenterat ett annat nyförvärv på vänsterbacken: Oskar Sverrisson, 26.

BK Häcken meddelar på sin officiella hemsida att man värvar Oskar Sverrisson från Mjällby AIF, som tog klivet upp från division 1 till i superettan i år. Den tidigare Dalkurd- och Lndskrona-spelaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över ett år men innehållandes en option på ytterligare tre år.

- Vänsterback är en position där vi har en hyfsad besättning och har valt att hitta någonting vi själva kan utveckla till högre höjder. Oskar är en duktig fotbollsspelare som blivit bättre och bättre på en lägre nivå och vi hoppas att han kan blomma ut ytterligare hos oss, säger sportchefen Sonny Karlsson till Häckens hemsida.

Under november har Sverrisson tränat och spelat matcher (en U21-match och en träningsmatch) med Häcken. I år har han gjort nio mål för Mjällby.

- Han har ju dragit in en del straffar, annars är man ju inte van vid att en vänsterback gör så många mål. Men det gör inte oss något, han får göra hur många mål han vill i BK Häcken.

Den här övergången gör att Häcken knappast kommer att värva Östersunds Dennis Widgren, som ryktats vara aktuell för klubben. Östersunds-Posten uppgav till och med nyligen att ÖFK-spelaren accepterat ett kontraktsförslag från Häcken. Widgren, som sitter på ett utgående avtal, har även kopplats ihop med Hammarby.

Häckens sportchef Sonny Karlsson säger till GP att klubben inte kommer att värva in en till vänsterback i vinter.

Vi har tittat efter en vänsterback, inte flera, säger Karlsson till tidningen.

Publicerad 2018-12-04 kl 17:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå