Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Officiellt: Eikrem lämnar - tackar fansen: "Magiskt stöd"

Foto: Bildbyrån.

Det kommer knappast som en större överraskning.
Men nu bekräftar MFF att Magnus Wolff Eikrem lämnar klubben.
- Jag vill tacka supportrarna för deras magiska stöd och alla lagkamrater som stöttat mig, säger han i ett pressmeddelande.

Redan i början av november bekräftade MFF-tränaren Magnus Pehrsson att Magnus Wolff Eikrem inte skulle förlänga sitt kontrakt med klubben.

Norrmannen hade under Magnus Pehrsson svårt att få speltid i Skåneklubben och på fredagen skickade MFF ut ett pressmeddelande där man officiellt bekräftade att det inte blir någon förlängning av avtalet.

- Han har haft tre bra år hos oss. Under 2016 hade han en roll som passade honom väldigt bra och den säsongen var så klart också höjdpunkten. De andra åren har det varit lite svårare att hitta samma roll på grund av lagets sätt att spela. Men han har varit starkt bidragande till de framgångar vi nått under hans tid här, säger sportchefen Daniel Andersson.

Wolff Eikrem själv passar på att tacka lagkamraterna och supportrarna för stödet under sin tid i klubben.

- Mina tre år i Malmö FF har varit en framgångsrik tid för klubben. Att få vinna så mycket tillsammans med kompisarna i spelartruppen har varit fantastiskt. Jag vill tacka supportrarna för deras magiska stöd och alla lagkamrater som stöttat mig. Nu har ni ännu en stjärna på matchtröjan och det är bara att gå för den tredje, säger han.

Magnus Wolff Eikrem utsågs efter säsongen 2016 till seriens bäste mittfältare på Allsvenska Stora Pris. Men under Magnus Pehrsson kom norrmannen alltså inte till sin rätt.

- De första fyra månaderna gjorde jag det mesta för att få in honom i en startelva. Jag testade honom i olika roller för att jag ville ha användning av honom. Sedan blev det en justering efter premiären, där vi bytte lite spelsystem och Yoshi (Yotún) kom in och gjorde det bra. Egentligen kan man säga där att där försvann Magnus plats lite, sa Pehrsson till Fotbollskanalen i slutet augusti.

Publicerad 2017-12-22 kl 11:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons