Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Officiellt: Engvall återvänder till Djurgården

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Efter en tids spekulationer står det nu klart att Gustav Engvall återvänder till Djurgården.
Anfallaren lånas ut på nytt och stannar säsongen ut.
- Det känns fantastiskt roligt och jag är väldigt sugen på att komma tillbaka och hjälpa laget till spel i Europa, säger Engvall.

Gustav Engvall gjorde succé i Djurgården under våren med sju mål på 13 allsvenska matcher. Ända sedan låneavtalet gick ut den 16 juli har det spekulerats flitigt om en återkomst för anfallaren i den blårandiga tröjan.

Anfallaren ströks ur Bristol Citys matchtrupp strax innan ligacupsmötet med Plymouth på tisdagskvällen och klubben bekräftade via sitt twitterkonto att man var nära en överenskommelse med Djurgården om ett nytt lån.

Nu står det klart att Gustav Engvall återvänder till blåränderna och stannar säsongen ut.

- Det känns fantastiskt roligt och jag är väldigt sugen på att komma tillbaka och hjälpa laget till spel i Europa, det är det som gäller nu i höst. Det har varit bra samtal med Bristol kring detta och jag känner att jag mår bäst av att spela i Djurgården. Allt har löst sig på ett bra sätt och det är jag väldigt glad över, säger Engvall i ett pressmeddelande.

Sportchefen Bosse Andersson är nöjd över att övergången till slut är klar och berättar att Engvall inom kort kan vara tillbaka i Dif-tröjan.

- Vi har fört diskussioner med Bristol så gott som dagligen och vi vet att det är svårt att driva en fotbollsklubb där både Djurgården och Bristol har sina utmaningar. Det får man ha respekt för och därför har det tagit tid. Men jag har aldrig känt mig orolig för att det inte skulle bli av. Gustav har varit i våra tankar hela tiden eftersom han känner miljön och gjort en bra vår. Tanken från början har varit att projektet skulle vara längre än några månader så jag är självklart lättad att det har löst sig. Nu har vi en  spelartrupp med stark konkurrens redo med ett bra utgångsläge som trea i allsvenskan och ska avsluta den här säsongen på ett riktigt bra sätt, säger Andersson.

- Förhoppningsvis kan han vara med oss redan nu mot Norrköping på söndag om allt rullar på enligt planerna.

Publicerad 2017-08-10 kl 14:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons