Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
1v

Officiellt: Guldhjälten vänder hem till Peking

Foto: Bildbyrån.

Christoffer Nyman vänder hem.
IFK Norrköping har presenterat "Totte" som sitt senaste nyförvärv.
- Jag hoppas att 2019 blir ett fantastiskt år, säger han i en kommentar.

Christoffer Nymans återkomst i IFK Norrköping kommer knappast som en överraskning. Redan i somras var Peking i kontakt med Eintracht Braunschweig om en övergång, men då gick han inte att värva, bland annat på grund av att den tyska klubben begärde en stor summa pengar för honom.

- Vi har naturligtvis varit i kontakt både med honom och med klubben, och de har tydligen bud från andra tyska klubbar på honom. Då går det inte att matcha ekonomiskt, helt enkelt. Jag ser det som en besvärlig värvning att göra av ekonomiska skäl, sa Norrköpings ordförande Peter Hunt i somras.

Därefter har ryktena fortsatt florera och de har blivit alltmer intensiva ju närmare vintern har smugit sig på. Men nu står det klart att guldhjälten från 2015 vänder hem till IFK Norrköping. Under tisdagen presenterar IFK Norrköping den 26-årige anfallaren som sitt senaste tillskott i truppen.

- Jag hoppas att 2019 blir ett fantastiskt år för IFK Norrköping. Vi ska göra allt vi kan där ute på planen och jag hoppas så många som möjligt kommer på alla matcher för att stötta oss, säger han i en kommentar på klubbens hemsida.

- Jag hade en tanke på att komma hem om det fanns en möjlighet till det och om IFK var sugna. I grund och botten hade båda ett intresse. För min del handlade om tryggheten och att få tillbaka glädjen. Tanken är att utvecklas själv på ett personligt och det tror jag att jag kan göra här. Sedan vill jag absolut hjälpa laget, säger han i en kommentar på IFK Norrköpings Instagramkonto.

Christoffer Nyman ansluter från Eintracht Braunschweig, som halkade ur 2. Bundesliga förra säsongen. Braunschweig ligger på sistaplats i den tyska tredjedivisionen.

Nyman gjorde totalt 58 framträdanden för Braunschweig under sina tre år i klubben. På de matcherna noterades han för 18 mål.

Anfallaren har också gjort tio landskamper för Sverige, varav tre i tävlingsmatcher.

Publicerad 2019-01-08 kl 09:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons