Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Officiellt: Haglund får sparken av Elfsborg

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I klippet visas höjdpunkterna från mötet mellan Malmö och Elfsborg (6-0 till MFF).

Magnus Haglund får sparken av Elfsborg.
På onsdagen bekräftades Fotbollskanalens nyhet.
- Vi hade en diskussion med Magnus under gårdagen och då kom vi alla fram till att vi nått vägs ände, säger ordföranden Bosse Johansson till Fotbollskanalen.

Under tisdagen kunde Fotbollskanalen berätta att Magnus Haglund, efter 6-0-förlusten mot Malmö FF, fått sparken av Elfsborg. Varken ordföranden Bosse Johansson eller klubbdirektören Stefan Andreasson gick då att nå för en kommentar, men under onsdagsmorgonen gick klubben ut och bekräftade uppgifterna.

- Vi hade en diskussion med Magnus under gårdagen och då kom vi alla fram till att vi nått vägs ände, säger ordföranden Bosse Johansson till Fotbollskanalen.

Vad händer nu?
- Det viktigaste nu är att hitta nästa ledarkonstellation även om vi vill avsluta säsongen bra. Viktigt att behålla den kultur vi har att utveckla talanger och även utmana de stora klubbarna. Vi brukar ligga femma, sexa i nedlagda kostnader och ska vi klara av att utmana de större klubbarna är det viktigt att alla dra åt samma håll.

Magnus Haglund fick jobbet som huvudtränare efter Klas Ingessons tragiska bortgång och Bosse Johansson är tydlig med att man inte är nöjd med resultaten som presterats.

- Det är svårt att titta tillbaka, jag är besviken på det här året. När man tittar tillbaka på beslut som man tog så får man ställa sig i de skorna vi stod i då. Det var den hösten då Klas Ingesson gick bort och det var tungt för hela klubben och då var Magnus Haglund ett bra val. Vi kom fyra första året och femma andra året, sedan är ingen nöjd med det här året.

Fotbollskanalen har utan framgång sökt Magnus Haglund för en kommentar. Han säger dock följande till klubbens hemsida:

- Jag har fått vara en del av IF Elfsborg under sammanlagt nära 11 år. Jag har verkligen älskat att träna IF Elfsborg och jag har gett allt för föreningen under dessa år. Men jag har nu kommit till en punkt där jag känner att det är bäst att någon annan tar över, säger han.

Inte heller klubbdirektören Stefan Andreasson har klarat sig undan frän kritik. Bosse Johansson är dock tydlig med att Andreasson kommer att ha jobbet kvar även fortsättningsvis.

- Det är naturligt att kritik kommer. Det gör det oavsett om det går bra eller dåligt och när det går sämre så tilltar kritiken och de som är kritiska får mer utrymme. Stefan är en viktig del för bygget av vår förening och ute i Sverige har man stor respekt för vad vi gjort med Elfsborg under 2000-talet och Stefan är en stor del av det.

De tidigare assisterande tränarna Nemanja Miljanovic och Jan Mian tar över ansvaret resten av säsongen. Samtidigt skriver Elfsborg att det "parallellt drivs processen med att forma det nya tränarteamet som ska leda IF Elfsborg under säsongen 2018 och framåt".

Då Bosse Johansson gästade P4 Sjuhärad under onsdagsmorgonen ville han inte gå in på anledningen till varför Haglund får gå, han ville heller inte avslöja om Haglund kommer att få lön under resterande delen av avtalstiden.

Elfsborgs tränare har ifrågasatts under säsongen och det har tidigare rapporterats om ett missnöje inom spelartruppen. BT skrev i maj att spelarna ville att tränaren skulle sparkas. Haglund sitter på ett kontrakt som gäller även 2018 men för knappt två veckor sedan skrev Sportbladet att klubben letar ersättare.

Publicerad 2017-09-27 kl 10:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons