Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
44v

Officiellt: Hammarby sparkar Michelsen

Foto: Bildbyrån

Hammarby sparkar tränaren Jakob Michelsen, det bekräftas på klubbens hemsida.
Fotbollskanalen erfar att Alexander Axén tackat nej till att ta över, och att Stefan Billborn är aktuell för rollen.

Inför säsongen 2017 tog Hammarby in Jakob Michelsen från danska Sönderjyske som ny huvudtränare. Efter en start där dansken hyllades så blev hösten tuffare och Michelsens framtid i klubben har varit ett frågetecken.

Nu bekräftar Hammarby på sin hemsida att man har sagt upp Michelsens avtal.

- Det är alltid trist och jobbigt när man måste ta den här typen av beslut. Men vi känner oss helt trygga i beslutet och vi är i slutändan övertygade om att det här är rätt väg för Hammarby att gå. I de diskussioner som vi har haft internt den senaste tiden har vi tydligt känt att vi inte har samma syn som Jakob på hur vi vill utveckla laget, truppen och vårt spel, säger sportchefen Jesper Jansson till Hammarbys hemsida.

Nyligen hade Hammarby ett möte med Örebros tidigare tränare Alexander Axén och enligt uppgifter till Fotbollskanalen var både Hammarbys sportchef Jesper Jansson och andra ledande personer inom klubben osäkra på om Jakob Michelsen är rätt man att leda Bajen vidare. Jansson och Hammarby-ledningen tycker att Michelsen varit för negativt inställd till mycket, inte minst spelarmaterialet. Klubbens placering i allsvenskan 2017 anses också för dålig.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen har Axén tackat nej till att träna Hammarby, och assisterande tränaren Stefan Billborn är aktuell för rollen. Klubben skriver att en ny tränare kommer att presenteras "under den närmsta tiden".

- Vi arbetar nu med ett par olika alternativ och räknar med att ha klart med en ny huvudtränare inom kort, säger Jesper Jansson.

Gör Hammarby rätt som sparkar Michelsen?
  • Ja, det var rätt
  • Nej, han skulle fått mer tid
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2018-01-04 kl 09:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons