POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
7v

Officiellt: Helsingborg lånar in målvakt – från division 2-klubben IFK Hässleholm

Foto: Bildbyrån

Helsingborg har en besvärlig skadesituation på målvaktssidan.
Nu lånar klubben in Alexander Nilsson från IFK Hässleholm i division 2.
- Det jag ser fram emot är att kunna spela någon match framför supportrarna och känna atmosfären, säger 21-åringen.

Helsingborgs IF har en besvärlig skadesituation på målvaktssidan. Kalle Joelsson kommer att missa resten av säsongen med en knäskada, samtidigt som det är osäkert när Pär Hansson kan komma tillbaka från den nackskada han ådrog sig i slutet av förra säsongen.

Klubben värvade därför in Anders Lindegaard, men nu har man hittat ytterligare en målvakt. Klubben lånar in Alexander Nilsson från IFK Hässleholm, som spelar i division 2. Klubbarna har sedan tidigare ett samarbetsavtal.

- Det känns underbart. HIF är en jättefin klubb med hög vinnarmentalitet. Det jag ser fram emot är att kunna spela någon match framför supportrarna och känna atmosfären, säger 21-åringen till klubbens hemsida.

Målvakten har varit med och tränat tidigare med HIF, både under förra hösten och i år. Lånet sträcker sig över resten av säsongen och det finns även en köpoption med i avtalet.

- Alex är en ung och talangfull målvakt som känner till vår miljö väl och dessutom är från närområdet. Vi är glada över att ha knutit honom till oss för resten av säsongen, säger tränaren Henrik Larsson.

Nilsson är spelklar med en gång och kommer vara med i matchtruppen till Helsingborgs match mot Örebro senare under kvällen. Förutom Lindegaard och Nilsson har HIF även 16-åriga Ian Pettersson i A-lagstruppen.

Publicerad 2019-07-29 kl 16:08
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå