POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Officiellt: HIF bryter med Wanderson - lämnar efter säsongen

Foto: Bildbyrån.

Wanderson lämnar Helsingborgs IF efter säsongen.
HIF meddelar att beslut är taget om att parterna går skilda vägar. 
Tidigare hade brassen avtal även över nästa säsong. 

Helsingborgs IF skrev under sommaren 2018 kontrakt med Wanderson Do Carmo, som tidigare även representerat Gais i svensk fotboll. Brassen skrev på ett kontrakt över 2020, men med ett optionsår över 2021. Nu meddelar däremot HIF att Wanderson, 33, lämnar klubben i förtid, redan efter den här säsongens slut. 

HIF meddelar att parterna är överens om att bryta kontraktet och gå skilda vägar. 

"Helsingborgs IF har gemensamt med Wanderson do Carmo kommit överens om att bryta spelarens kontrakt efter säsongen. Kontraktet som sträckte sig över nästa säsong kommer att brytas den 31 december 2019", skriver HIF på Twittter. 

HIF:s administrative chef Robin Lundgren förklarar för HD att kontraktet hävs med anledning av att brassen saknar sin familj i Brasilien. 

- Jag hade en sittning med Wanderson i förra veckan där vi pratade om allt mellan himmel och jord och hans fru är ju höggravid som du kanske känner till. Hon och familjen har flyttat tillbaka till Brasilien i väntan på att hon ska föda. Han saknar sin familj och Brasilien, och då gjorde vi så att han får en vecka nu under uppehållet, hem och träffa sin familj, tillbaka hit och vara med och se till att vi avslutar snyggt och håller oss kvar i allsvenskan förhoppningsvis, och sen så skiljs vi åt, säger Lundgren till HD. 

Wanderson är i år noterad för två assist på 18 framträdanden i allsvenskan. Brassen spelade senast från start i 2-0-segern mot Östersunds FK på Olympia. Wanderson har tidigare bland annat spelat för ryska klubbarna Dynamo Moskva och Krasnodar, men även för turkiska Alanyaspor i Süper Lig. 

Publicerad 2019-09-02 kl 17:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå