POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Officiellt: Igboananike klar för Örebro SK

Foto: ÖSK

Kontraktet med grekiska Veria bröts efter bara några veckor.
Nu är Kennedy Igboananike klar för Örebro SK.
- Jag har fått ett mycket professionellt intryck av ÖSK och ett fantastiskt mottagande, säger Kennedy i ett pressmeddelande.

Den 7 februari presenterades Kennedy Igboananike för grekiska Veria. På sin hemsida skrev klubben att anfallaren skrivit på ett kontrakt som sträckte sig resten av säsongen. Men i förra veckan kunde Fotbollskanalen berätta att avtalet brutits efter bara två-tre veckor.

Nu blir det istället blir allsvenskan, men inte någon av de tidigare klubbarna AIK eller Djurgården. Kennedy Igboananike är nu klar för Örebro SK. Anfallaren har skrivit på ett tvåårsavtal.

- Vi har diskuterat med Kennedy och hans agent under en längre tid. Jag är minst sagt nöjd att vi fått den här affären i hamn. Kennedy kommer att tillföra många kvaliteter till vårt anfallsspel och han är i en ålder där han fortfarande utvecklas. Det här ger oss också möjligheter att arbeta med olika spelsätt beroende på vilka motståndare vi möter. Vi får helt enkelt en mer komplett offensiv besättning, säger ÖSK-tränaren Alexnder Axén i ett pressmeddelande.

Igboananike själv tror att han kan växa i Örebro.

- Jag har fått ett mycket professionellt intryck av ÖSK och ett fantastiskt mottagande, säger Kennedy. Jag har spelat mot dem flera gånger och alltid imponerats av deras sätt att spela fotboll. De har ett starkt tränarteam som visat att de är bra på att få spelare att växa. Jag är övertygad om att jag kommer att utvecklas ytterligare i klubben.

Igboananike tränade under slutet på januari med AIK. 27-åringen hade då nyligen brutit med MLS-klubben DC United och var kontraktslös. Då ville anfallaren inte kommentera en eventuell återkomst till klubben.

- Jag kan inte säga något om det, inga kommentarer, sa han.

Men att Igboananike vill spela för AIK någon gång i framtiden rådde det ingen tvekan om.

- Så klart vill jag det, någon gång. Men jag kan inte säga om det blir AIK eller inte nu. Jag är här för att hålla igång och träffa mina kompisar.

Publicerad 2017-03-06 kl 13:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå