Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Officiellt: Jens Gustafsson tar över IFK Norrköping

Foto: SCANPIX

Nu är det bekräftat. AIK:s assisterande tränare Jens Gustafsson tar över som manager i IFK Norrköping när Janne Andersson inleder sitt landslagsuppdrag.
- Vi tror han kan utveckla Norrköping till nästa nivå, säger ordföranden Peter Hunt.

IFK Norrköpings guldmanager Janne Andersson tar över det svenska landslaget efter EM i Frankrike. Hans ersättare blir Jens Gustafsson, det bekräftade klubben under onsdagen.

Gustafsson har sedan början på året varit assisterande tränare i AIK. Mellan 2011 och 2014 hade han huvudansvaret i Halmstads BK. Nu tillträder Gustafsson hos IFK Norrköping den 1 juni och ett avtal på 2,5 år är påskrivet.

- Det här känns väldigt inspirerande, säger Jens Gustafsson.

- Norrköping är en välskött förening och de har jobbat hårt för att vara där de är.

Jens Gustafsson berättade på presskonferensen att han kommer försöka jobba vidare på det som Janne Andersson byggt upp. Han ser ingen anledning till att förändra massor av saker.

- Det är en självklarhet för mig att fortsätta arbeta på det sättet som Norrköping arbetar på nu. Det blir inga stora rockader på det sättet. Jag är djupt imponerad över hur Norrköping ser ut på fotbollsplan i dag, både när det gäller sättet som de spelar på men också sättet de arbetar för varandra på.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen har klubben även träffat Per Joar Hansen, med förflutet i Rosenborg.

- Vi har ett par tre kandidater i slutfasen och en av dem var Jens. Vi är synnerligen glada att kunna presentera Jens. Vi tror att Jens med sin kompetensprofil och utbildning kommer kunna axla Jannes mantel och utveckla Norrköping till nästa nivå, säger ordföranden Peter Hunt.

Publicerad 2016-05-11 kl 15:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons