Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Officiellt: Joachim Björklund blir assisterande i Hammarby

Joachim Björklund blir assisterande tränare i Hammarby.
Bronshjälten från VM 1994 får ansvar för lagets defensiv.
- Det finns få som tydligt personifierar försvarsspel som Jocke, säger sportchefen Jesper Jansson i ett pressmeddelande.

För ett par veckor sedan presenterade Hammarby Stefan Billborn som ny huvudtränare. Billborn ersatte då den sparkade dansken Jakob Michelsen, som fått gå mycket på grund av meningsskiljaktigheter med sportchefen Jesper Jansson.

Under lördagen kunde Fotbollskanalen berätta att Joachim Björklund blir assisterande tränare i Hammarby, vilket Expressen var först att rapportera om. Nyheten är nu officiell.

Hammarby skriver att Björklund kommer att ha fokus på det defensiva, och hans kollega som assisterande - Pablo Pinones-Arce - fokus på det offensiva. Björklund anslöt under söndagen till Bajens träningsläger i Algarve och är med på lagets träning under eftermiddagen.

ANNONS

- Det finns få som tydligt personifierar försvarsspel som Jocke. Det är en intelligent och reflekterande person med ett stor internationell erfarenhet, säger sportchefen Jesper Jansson i ett pressmeddelande.

Joachim Björklund har skrivit på ett kontrakt på ett år med option på ytterligare två år.

- Han blir en väldigt bra pusselbit i ledarteamet med sitt fokus på försvarsspelet. Med Stefan Billborn som huvudansvarig och med Pablos spetskompetens på planens sista tredjedel är Jocke precis den ledartyp vi letat efter. Han personifierade försvarsspelet redan som spelare och den som minns honom på planen minns en spelare som gjorde precis det han var bäst på och gjorde det väldigt bra. Så är han även som ledare och det är så Hammarby ska fungera, säger Jesper Jansson.

Stefan Billborn är nöjd med sin nya assistent:

ANNONS

- Jag har träffat honom och fått bilden av att han verkligen kommer in med full energi och med de egenskaperna som kommer komplettera vårt ledarteam på ett väldigt bra sätt. Teamet består nu av personer med olika kvaliteter som på ett väldigt bra sätt kan bidra till laget. Pablo och Joachim har olika och tydliga roller, samtidigt som vi måste inse att det inte är amerikansk fotboll med ett defensiv team och ett offensive team. Båda kommer att vara involverade i spelet på hela planen, men med lite olika infallsvinklar och perspektiv. Såväl försvarsspel som anfallsspel bedrivs ju över hela planen och i alla lagdelar. Nu blir det upp till mig att se till att alla får ut maximalt från sina spetskompetenser så att alla bitar hänger ihop, säger tränaren.

Björklund är precis som Jansson född i Växjö och de båda spelade ihop i Öster under tidigt 90-tal innan Björklund flyttade till norska Brann och därefter till IFK Göteborg. Dessutom har båda spelat ihop i U21-landslaget som bland annat utgjorde den svenska OS-truppen 1992.  I Blåvitt var Björklund med och vann tre SM-guld. Under sin spelarkarriär gjorde Björklund dessutom tre säsonger i spanska Valencia, en klubb han sedan fortsatte att arbeta både som scout och tränare i.

ANNONS

Joachim Björklund var med och tog VM-brons med Sverige 1994 och han vann dessutom två ligatitlar med skotska Rangers, 1996 och 1997.

Björklund har gått flera steg i förbundets tränarutbildning och bland annat varit tränare i Valencias P15-lag.

Publicerad 2018-01-28 kl 13:03
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto