POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Officiellt: Kalmar värvar back från Elfsborg

Foto: Bildbyrån.

Kalmar förstärker truppen inför höstens bottenstrid.
Backen Jesper Manns lämnar Elfsborg för spel i Smålandsklubben. 
- Ett bra steg för mig och min utveckling, säger 24-åringen. 

Kalmar FF är placerat på negativ kvalplats och därmed indraget i bottenstriden i allsvenskan. Tidigare i sommar förstärkte föreningen truppen genom att låna in mittfältaren Samuel Adrian från Malmö FF - och nu är även nästa nyförvärv klart. 

Kalmar meddelar att 24-årige backen Jesper Manns ansluter till föreningen från Elfsborg för ett kontrakt över den resterande delen av säsongen. 

- Jag kände direkt när jag fick höra om intresset att det skulle vara ett bra steg för mig och min utveckling. Det kändes helt rätt. Jag känner mig redan som en Kalmarspelare även fast jag inte varit här innan, vilket är en härlig känsla. Nu vill jag försöka hjälpa till så mycket som möjligt på alla möjliga sätt jag kan, säger Manns i en kommentar på Kalmars hemsida. 

Kalmar FF:s tillförordnade sportchef Jesper Norberg säger så här om nyförvärvet:

- Det var en viktig pusselbit och jättekul att vi lyckades landa Jesper till Kalmar FF. Vi ville ha en spelare som kan komma in och vara med och lyfta laget och där känner vi att vi hittat helt rätt. Jesper kommer att bidra direkt med sin erfarenhet, kvalitét och fart. 

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson om att backen lämnar föreningen:

- Jesper har varit oerhört uppskattad som spelare och person sedan han kom till oss från Jönköping Södra. Han har varit ett föredöme hur man skall uppträda som professionell fotbollsspelare, varit en positiv ambassadör i många olika sammanhang, säger Andreasson.

Manns är den här säsongen endast noterad för en match i allsvenskan och anslöt, som 19-åring, vintern 2015 till Elfsborg efter två säsonger med Jönköpings Södra i superetattan och hann därmed att göra tre och en halv säsong med Boråsklubben och totalt 60 framträdanden för klubben i allsvenskan. 

Publicerad 2019-08-10 kl 10:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå