Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Officiellt: KFF säljer arenan till kommunen - öppnar för hybridgräs

Foto: Bildbyrån

Vid en presskonferens under torsdagen meddelade Kalmar kommun att man tar över Guldfågeln Arena från Kalmar FF.
Samtidigt öppnade KFF för ett byte till hybridgräs framöver.
- Hybridgräs är framtiden, säger ordföranden Mattias Rosenlund.

Kalmar FF blöder ekonomiskt, och det rejält. Bygget av en egen arena, Guldfågeln Arena, har varit väldigt kostsamt för föreningen. Inför torsdagens presskonferens skrev P4 Kalmar att den senaste prognosen säger att KFF kommer att gå back med 20 miljoner kronor i år, mer än dubbelt så mycket som budgeterat, om inte klubben får in stora pengar via spelarförsäljningar eller publikintäkterna ökar drastiskt.

P4 Kalmar hävdade också att KFF inte kommer att kunna betala räkingar och löner från september i år. Men nu tar alltså Kalmar kommun över Guldfågeln Arena, vilket presenterades vid torsdagens presskonferens.

Den politiska majoriteten bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet visar i en avsiktsförklaring att man ska ta över arenan och ska nu jobba fram ett förslag till beslut i kommunfullmäktige i september.

På presskonferensen förklarade kommunalrådet Johan Persson (S) att det fanns fyra alternativ gällande arenan där ett av dem skulle sluta med att Kalmar FF försätts i konkurs.

- Det här blir billigast för skattebetalarna. Kommunens kostnad blir i princip lika som idag och vi får en långsiktighet som råder över arenan, säger Persson.

Mattias Rosenlund, Kalmar FF:s ordförande, öppnade under presskonferensen för ett byte av underlag på Guldfågeln Arena framöver. Han utesluter konstgräs, men ser hybridgräs som ett bra alternativ. Med ett hybridgräs skulle arenans utnyttjandegrad skjuta i höjden och enligt Johan Persson kommer man föra en dialog med KFF om underlagsfrågan.

- Jag tror hybridgräs är framtiden, säger Mattias Rosenlund.

Köpeskillingen för arenan landar på 244,5 miljoner kronor, vilket innebär att Kalmar FF går med 17,9 miljoner kronor i förlust på affären. Nu har KFF ett eget kapital på 27 miljoner kronor.

Kommunens beslut i frågan har väckt stor debatt i Kalmar, där Miljöpartiet och Moderaterna är kritiska till att arenans tas över av kommunen.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-06-01 kl 14:44

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER