Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Officiellt: Kim Källström tillbaka i Djurgården

Foto: Bildbyrån

Kim Källström är tillbaka i Djurgården efter 13 år utomlands. Mittfältaren har skrivit på ett tvåårskontrakt.
- Jag känner stor glädje, säger Källström i ett pressmeddelande.
- Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger sportchefen Bosse Andersson till Fotbollskanalen. 

Nyligen meddelade Grasshoppers att Kim Källström inte kommer att spela för laget under vårsäsongen 2017 för att istället återvända till Sverige.

Nu står det helt klart att det blir en återkomst för mittfältaren i Djurgården, klubben han representerade säsongerna 2002 och 2003 och vann två SM-guld och ett cupguld med.

- Jag känner en stor glädje. Under hösten och vintern har det vuxit fram ett sug att få sluta cirkeln och ta på sig Djurgårdströjan igen. Jag känner mig så himla varmt välkommen i klubben, det finns mycket värme och kärlek i Djurgården. Jag kommer till ett ställe där jag känner mig uppskattad och det tror jag alla människor gillar, säger Kim Källström.

- Det var en ungdom som drog iväg som nu kommer tillbaka som en familjefar som är många erfarenheter rikare. Jag har haft glädjen att ha en bra karriär ute i Europa. Jag kanske är lite defensivare i spelet nu än när jag lämnade, men det är ändå samma mentalitet som kommer tillbaka till Kaknäs. Jag älskar att vara där ute och jag älskar fortfarande att träna.

Sedan guldåren i blårandigt har Kim befunnit sig i Rennes, Olympique Lyon, Spartak Moskva, Arsenal och nu senast Grasshopper. Dessutom har han hunnit med 131 A-landskamper vilket gör honom till Sveriges fjärde mesta landslagsspelare genom tiderna. En meritlista som väldigt få kan matcha.

När Fotbollskanalen når Bosse Andersson är det en mycket nöjd sportchef som svarar.

- Det känns fantastiskt eftersom man har jobbat med Kim tidigare, att han väljer att avsluta karriären här i Djurgården. Jag tror att alla djurgårdare känner en stor stolthet idag, säger Andersson.

-  Självklart har jag haft kontakt med Kim under tiden han har varit borta från Djurgården. Men att göra en sån här affär tar tid och vi är väldigt glada att Kim har det förtroendet för Djurgården att återvända. Det är något vi har jobbat hårt för. Kontakten har intensifierats den senaste tiden. 

Källström återförenas därmed också med Andreas Isaksson, som han spelat tillsammans med i Djurgården, Rennes och det svenska landslaget.

- Vi har jobbat hårt i den här klubben utifrån det. Jag kommer ihåg när Henke i somras sa ”tänk om vi hade lyckats värva både Andreas och Kim, det skulle vara en dröm”.  Sedan blev det som det blev med Isak, en slumpgrej. Att de två nu är tillsammans sju-åtta månaderna senare, klart att det är en dröm som gått i uppfyllelse. Vi känner stolthet att vi har gjort ett bra jobb och att Kim och Isak känner att djurgården är på gång, säger Bosse Andersson och tillägger:

- Jag tror att de hade en fantastisk tid i Djurgården när de var här. Som jag sa till Kim och Isak; tänk vilka fantastiska karriärer de har haft. Signalvärdet att två av Sveriges bästa fotbollsspelare under 2000-talet återvänder till Djurgården; det är ett signalvärde som är enormt. 

Om det blir SM-guld 2017 hade man kanske kunnat säga att cirkeln sluts helt?
- Det är klart, och det är självklart att vi siktar uppåt. Samtidigt är det svårt att driva en fotbollsklubb, man vet aldrig vad som händer.

Kim Källström

Ålder: 34 år

Karriär: BK Häcken , Djugårdens IF, Rennes, Lyon, Spartak Moskva, Arsenal (lån), Grasshopper

A-landskamper: 131 

Publicerad 2017-02-10 kl 10:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons