POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Officiellt: Kozica lånas ut på nytt – går tillbaka till J-Södra

Foto: Bildbyrån

2019 innebar en utlåning till AFC Eskilstuna.
2020 innebär en ny utlåning för Dzenis Kozica, som går tillbaka till Jönköpings Södra.
- Det här kommer att passa mig bra, säger han till Difs hemsida.

Dzenis Kozica blev förra sommaren lånad från Djurgården till AFC Eskilstuna, då mittfältaren hade svårt att slå sig in på mittfältet för nya tränarduon Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand. Inför den här säsongen har det rapporterats om att ett nytt lån skulle vara aktuellt för 26-åringen, där han bland annat fick tillåtelse att träffa Kalmar FF.

Men nu blir Kozica istället utlånad till Jönköpings Södra i superettan, en klubb som Kozica spelade för mellan 2016 och 2017.

- Jag sökte efter speltid och J Södra visade stort intresse, så efter lite funderande bestämde jag mig. Jag hade en bra tid där innan jag kom till Djurgården, säger han till Difs hemsida och fortsätter:

- Det kommer att bli lätt att komma in i allt runtomkring och även i laget där jag känner de flesta sedan innan. Så det här kommer att passa mig bra.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till klubbens hemsida om utlåningen:

- Vi har haft en dialog med Jönköping eftersom Dzenis har haft det tufft förra året. Men han fick spela mycket matcher i AFC dit vi lånade ut honom efter sommaren och för Dzenis blir det här den bästa lösningen. Nu återvänder han till Jönköping igen där han lär få mycket speltid under låneperioden vilket han värderar högt. 

Kozica har kontrakt med Djurgården över säsongen 2021.

Publicerad 2020-02-11 kl 19:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå