POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Officiellt: Malmö FF presenterar ny assisterande: "Jon känner honom"

Foto: mff.se

Malmö FF har gjort klart med ny assisterande tränare.
Remy Reijnierse kliver in i rollen - avtalet gäller till och med 2022.
- Jon känner honom från hans tid i Nederländerna, säger sportchef Daniel Andersson i en kommentar på klubbens hemsida.

Remy Reijnierse.

Så heter Malmö FF:s nye assisterande huvudtränare. 58-åringen presenterades på klubbens hemsida under måndagen och nederländaren blir därmed Jon Dahl Tomassons högra hand kommande säsong. På sin hemsida skriver MFF att Reijnierse börjar arbeta omgående och finns med när laget gör sin första träning i kväll, måndag.

-  Jag blev väldigt glad när jag fick frågan om att komma hit. Malmö FF är en storklubb i Sverige och ett ansett namn i Europa, både idag och historiskt sett. De spelade Europacupfinal på den tiden det fortfarande hette så och jag minns även en match på 80-talet mot Ajax där Dennis Bergkamp gjorde Europadebut, säger Reijnierse i en kommentar och fortsätter:

- Jag har haft många uppdrag som assisterande tränare genom åren och jag trivs i rollen. Det är ett varierande arbete mellan teori och praktik. Alla holländare är mer eller mindre präglade av sin offensiva syn på fotboll. Samtidigt har holländsk fotboll utvecklat och förbättrat defensiven de senaste åren. Jag ser fram emot att börja arbetet tillsammans med Jon och resten av staben.

Malmö FF:s sportchef, Daniel Andersson, om rekryteringen.

-  I Remy får vi en allsidig och kompetent ledare som är duktig på att utveckla spelare. Han har en gedigen meritlista efter att ha arbetat i olika befattningar i fotbollsländer som Holland, England och Tyskland. Han har varit på hög nivå både inom senior- och ungdomsfotboll och har dessutom mångårig erfarenhet av att leda utbildningar i Nederländerna. Hans tankar och idéer om fotboll stämmer väl överens med våra. Som person är han lugn och sansad och i vår stab kommer han att få en viktig roll med sin erfarenhet. Rekryteringen är gjord i samråd med Jon som känner honom från hans tid i Nederländerna.

Innan Reijnierse avslutade sin aktiva karriär som spelare började han sin tränarkarriär i VVV-Venlo – där blev han kvar i olika befattningar fram till 1998 då han blev akademichef i PSV Eindhoven.

Reijnierse har därefter även verkat i det nederländska fotbollsförbundet – bland annat som assisterande tränare i de nederländska ungdomslandslagen. Reijnierse verkade på förbundet i 15 år innan han blev assisterande tränare i Stuttgart och senare Sheffield Wednesday.

Reijnierse har skrivit på ett avtal som gäller till och med 2022.

MFF meddelar samtidigt att man förlänger avtalet med analytikern José Martinez, även det avtalet gäller till och med 2022.

Publicerad 2020-01-13 kl 15:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå