Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Officiellt: Målvaktsduon förlänger med Kalmar

Foto: SCANPIX

Försök igen

Ole Söderberg förlänger med Kalmar. Förstemålvakten har skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2018.
Dessutom förlänger reservmålvakten Lucas Hägg-Johansson sitt kontrakt.

Ole Söderberg har växt fram till en given startspelare i Kalmars mål, och har i år spelat samtliga matcher för KFF i allsvenskan utom en.

Nu står det klart att Söderberg skrivit på för en förlängning till Kalmar till och med år 2018.

- Det känns väldigt bra att förlänga kontraktet med Kalmar FF. Det är en förening där jag haft min största individuellla utveckling under min karriär. Jag har lärt mig otroligt mycket genom att vara här under mina 3 år. De första två åren har varit kämpiga men jag har alltid jobbat stenhårt. Det har varit motgångar och folk har haft mycket åsikter kring mina insatser. Jag är stolt över att ha kunnat fortsätta utvecklas även fast det varit tufft stundtals. Det ser jag som en stor styrka. Under denna säsongen har jag fått matcher kontinuerligt vilket har gett resultat, säger Söderberg till KFF:s hemsida.

Kalmars sportchef Thomas Andersson-Borstam är nöjd med kontraktsförlängningen.

- Han har gått från klarhet till klarhet i Kalmar den senaste tiden. Har gjort det fantastiskt bra under hösten och utvecklingskurvan kommer fortsätta att gå uppåt för hans del. Han har vuxit ut till en väldigt bra allsvensk målvakt och precis som med utespelare så har vi strävat efter en bra kontinuitet på målvaktssidan, säger han.

Kalmar går även ut med att man förlänger med andramålvakten Lucas Hägg-Johansson över säsongen 2017.

- Det känns bra att ha förlängt med ytterligare ett år i Kalmar FF. Jag har varit här ett tag nu så man har lärt känna folk runt omkring föreningen. Det ska bli väldigt roligt att fortsätta utvecklingen här under säsongen 2017, säger Hägg-Johansson till klubbens hemsida.

Se höjdpunkterna från Kalmars seger över IFK Göteborg i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-14 kl 15:10
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER