Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: MFF lånar ut Strandberg till Örebro

Allsvenskan

Carlos Strandberg lånas ut under vårsäsongen.
Anfallaren lämnar Malmö FF för spel i Örebro SK. 
- Jag är i bra form och längtar efter att visa Örebro-publiken vad jag går för, säger Strandberg. 

Foto: Örebro SK.

Malmö FF-anfallaren Carlos Strandberg, 23, har inte riktigt fått det att lyfta i Skåneklubben sedan han anslöt under sommaren 2017 från Club Brügge och Belgien. Malmö har dessutom numera en tuff konkurrenssituation i anfallsbesättningen med Markus Rosenberg, Marcus Antonsson, Guillermo Molins och Jo Inge Berget - och i dag blev det klart att Strandberg lånas ut.

ÖSK meddelade i dag att anfallaren lånas in från Malmö FF fram till den 17 juli. 

- Jag ser fram emot att komma till ÖSK. Jag är i bra form och längtar efter att visa Örebro-publiken vad jag går för. När den här möjligheten dök upp så fick jag en väldigt bra känsla efter mina snack med Axel, säger Strandberg i en kommentar på Örebros hemsida.

Annons

ÖSK-managern Axel Kjäll om nyförvärvet:

- Vi är väldigt glada att hälsa Carlos välkommen till ÖSK. Vår bedömning är att Carlos är en spelare som kommer tillföra spetsegenskaper till vår redan starka trupp. Carlos är en spelare som är stark, snabb och har en fin vänsterfot. Trots sin ringa ålder har han en stor erfarenhet och jag är övertygad om att han kommer bidra till ÖSK på ett väldigt positivt sätt, säger han i en kommentar på hemsidan. 

- Vi har varit väldigt nöjda med den trupp vi byggt inför säsongen. Samtidigt har vi naturligtvis sonderat terrängen och lämnat utrymme för ytterligare nyförvärv. Vi har sagt att om vi ska ta in någon ytterligare ska det vara någon som bidrar med spets direkt. När vi väl lyckades få Carlos på kroken så gick det snabbt. Tacksamhet till Malmö FF för ett gott samarbete runt övergången, fortsätter han. 

Annons

Malmö FF:s sporchef Daniel Andersson om utlåningen:

- Det är en väldigt tuff konkurrenssituation i MFF, samtidigt som Carlos är i en period där han behöver spela mycket. Efter dialog med Örebro känner vi att det är rätt ställe för honom just nu, säger han och fortsätter:

- Han har enormt hög potential och det har han visat många gånger. Vi hoppas att det här kommer att hjälpa honom att visa vad han kan.

Örebro meddelar vidare att Strandberg är spelklar till måndagens hemmamöte med Djurgården i allsvenskan och kan då få göra debut för klubben. 

Publicerad 2019-04-05 kl 11:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto