POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Officiellt: MFF utnyttjar inte köpoptionen - Ssewankambo lämnar klubben

Foto: Bildbyrån

MALMÖ/STOCKHOLM. Malmö FF lånade in Isak Ssewankambo från Molde inför säsongen.
Nu meddelar MFF att man inte utnyttjar köpoptionen i avtalet, och 22-åringen lämnar därmed klubben.
- Han ville lämna och återvända till Molde, säger tränaren Uwe Rösler till Fotbollskanalen.

Inför den här säsongen tog Malmö FF in Isak Ssewankambo på ett lån som sträckte sig fram till 20 juli, med en köpoption i slutet på avtalet. Det blev dock dåligt med speltid för mittfältaren/backen under våren, bara en start och fyra inhopp.

Nu meddelar MFF att man inte utnyttjar optionen i avtalet med Molde, Ssewankambo återvänder därmed till den norska klubben omedelbart.

- Det var väldigt förvånande. Jag fick ett samtal i går från Daniel (Andersson), och han hade fått ett samtal från Isak som frågade om statusen. Vi gav honom en indikation, men utan att bekräfta något, så frågade han om han fick lämna direkt. I en ideal värld hade jag velat behålla honom, allt kan hända på två matcher, men på andra sidan behöver jag spelare som är helt dedikerade till Malmö FF. Han ville lämna och återvända till Molde, säger tränaren Uwe Rösler till Fotbollskanalen.

- Isak har varit professionell i både träning och vid de tillfällen han fått chansen. Men han har inte lyckats ta en plats i startelvan, vilket var både hans och vår ambition med det här lånet. Därför är vi överens om att det är bäst att gå skilda vägar, säger sportchefen Daniel Andersson till klubbens hemsida.

Publicerad 2018-07-13 kl 11:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå