Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Officiellt: Michael Olunga lämnar Djurgården

Foto: TT.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Nu är det bekräftat från Djurgården.
Anfallaren Michael Olunga lämnar klubben för spel i den kinesiska ligan och klubben Guizhou Hengfeng Zhicheng.
- Jag vill tacka hela Djurgårdsfamiljen, säger Olunga i en kommentar.

Efter att ha gjort stor succé i Djurgården under hösten har det under de senaste veckorna rapporterats flitigt om Michael Olungas framtid i klubben. Expressen var först med uppgifterna om att kinesiska Guizhou Hengfeng Zhicheng lagt ett bud och under onsdagen bekräftades affären av Stockholmsklubben.

- Vi har inte planerat för att sälja Michael Olunga. Däremot har vi värderat honom högt. Sedan är fotbollen sådan att vi har ett ansvar för att driva en förening och vi måste göra det som är absolut bäst för Djurgården. Vi har fört diskussioner med Guizhou och enats om en övergång. Bitarna är på plats, kontraktet påskrivet och Michael ansluter till Guizhou för läkarundersökning och deras träningsläger i Sydkorea nästa vecka, säger sportchefen Bosse Andersson i en kommentar på klubbens hemsida.

Enligt uppgifter till Svenskafans hamnar övergångssumman på fyra miljoner euro, motsvarande 38 miljoner kronor för Olunga. Efter pengar till agenter och till kenyanens tidigare klubb kvarstår tre miljoner euro som går till Djurgården. Det gör affären till Djurgårdens dyraste försäljning någonsin.

Under hösten blev det 12 mål på 13 matcher för Olunga som i ett uttalande tackar för sin tid i klubben.

- Jag vill tacka hela Djurgårdsfamiljen. Jag kom hit med ambitioner, drömmar och ett mål om att göra Djurgården till ett bättre lag än när jag kom hit. Jag har gjort allt jag kunnat för att uppnå det och jag vill tacka VD Henrik Berggren för att han gett mig möjligheten, sportchef Bosse Andersson för att han har trott på mig hela vägen och även tränarna jag har haft för att de har gett mig förtroende att representera laget. Ett stort tack även till mina medspelare som har stöttat mig hela vägen och ställt upp i alla lägen. Spelare från alla möjliga håll i världen som har blivit mina vänner. Jag vill också tacka alla de som kanske inte syns så mycket i sitt arbete men som gör stor nytta för föreningen, det är många som ska ha tack där också.

 - Sedan vill jag även tacka supportrarna som har varit fantastiska. Jag har haft turen att spela för lagen med de bästa fansen i landet.

Guizhou Hengfeng Zhicheng slutade i fjol på en andra plats i den kinesiska andraligan och avancerade därmed till högstaligan Super League.

I klippet ser ni Michael Olunga göra två mål mot Malmö FF under den förra säsongen.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

FAKTA

Förnamn: Michael
Smeknamn:
Efternamn: Olunga
Född: 1994-03-26
Ålder: 24
Födelseort:
Nationalitet: Kenya
Längd: 180 cm
Vikt: 75 kg
Position: Anfallare
Tröjnummer: 14
Liga/Cup Mål Spelade Byten Rött Gult
La Liga 2017 - 2018 3 14 10 0 0
Copa del Rey 2017 - 2018 0 2 0 0 0
Publicerad 2017-01-25 kl 15:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons