Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Officiellt: Michelsen ny tränare för Hammarby

Foto: Scanpix/soenderjyske.dk

Nästa

Avbryt
Försök igen

Fotbollskanalen rapporterade i går om att det blir Jakob Michelsen, som nu tränar danska Sönderjyske, som tar över Hammarby. Nu är 36-åringen presenterad av Bajen, och har skrivit på ett treårskontrakt.
- Jag fick ett spännande projekt presenterat för mig i en klubb med väldigt fina supportrar, säger Michelsen till Hammarbys hemsida.

Förra säsongen ledde Jakob Michelsen Sönderjyske till en sensationell andraplats i danska ligan, vilket gjorde att han blev utsedd till "Årets tränare" i Danmark. Hans kontrakt med Sönderjyske sträckte sig till sommaren 2017, men Hammarby väljer nu att köpa loss honom.

- Vi är oerhört nöjda med att vi lyckats rekrytera Jakob Michelsen som tränare i Hammarby de närmaste tre åren. I Michelsen får vi en taktiskt driven tränare och en mycket god ledare, säger Hammarby Fotbolls vd Henrik Kindlund till klubbens hemsida.

Michelsen själv är glad över att ta över Bajen.

- Jag fick ett spännande projekt presenterat för mig i en klubb med väldigt fina supportrar. När jag tränat utomlands tidigare, i Afrika, har vi spelat inför 70 000 åskådare och jag ser fram emot att känna stämningen och pressen igen, säger han till klubbens hemsida.

Michelsen kommer att leda Sönderjyske fram till 9 december, då danska ligan tar uppehåll, och tar över Hammarby efter årsskiftet.

- Jag fokuserar till 100 procent på Sønderjyske fram till den nionde december när vi har sista matchen och därefter ska jag sätta mig och se en massa filmer med Hammarbys matcher. Sen ska jag prata mer med den sportsliga ledningen, sportchefen Mats Jingblad och chefsscouten så att vi kan blicka fram emot en ny säsong.

Sönderjyske ligger just nu sexa i Alka Superliga efter 19 omgångar.

Se en intervju med Michelsen från hammarbyfotboll.se i spelaren ovan.

Publicerad 2016-11-30 kl 12:07

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER