Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Milojevic tar över Malmö FF

Allsvenskan 2022-01-07 kl 13:03

Milos Milojevic är klar som ny huvudtränare i Malmö FF. 
Nu ser tränaren framåt och vill inte prata om Hammarby-avskedet.
- I min värld är det så att om jag inte gjort något fel behöver jag inte be om ursäkt och förklara, säger tränaren. 

4:35
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Milos Milojevic i spelaren ovan.

4:35
Milojevic: "Jag är väldigt glad"
5:56
Georgson: "En riktigt fin magkänsla"
24:17
Se hela Milojevics presskonferens

Malmö FF meddelade nyligen att den danske chefstränaren Jon Dahl Tomasson lämnar klubben, och under fredagen presenterade föreningen en ersättare, Milos Milojevic. Serben har skrivit på ett kontrakt som gäller tills vidare. 

- Jag är stolt och exalterad. Jag är redo att börja jobba. Jag vill träffa spelarna och vinna matcher. Det är den stora anledningen till att jag är här. I den här klubben handlar allt om att vinna, säger Milojevic under presskonferensen. 

På MFF:s hemsida säger Milojevic så här:

Jag är först och främst glad över att vara här för att jag delar klubbens ambition att alltid vilja vinna och slåss om titlar. Men också eftersom jag har en stark relation till föreningen. Min plan och dröm har varit att prestera fina resultat och ta mig till Malmö.

ANNONS

Han fortsätter:

- Jag har jobbat hårt och kommer att fortsätta att göra det. Man känner ett ännu större ansvar för en klubb som man tagit till sig i hjärtat. Jag kommer att pusha mig själv och min omgivning till att nå en så hög nivå som möjligt.

- Jag vill inte sätta en stämpel på mig själv som vilken sorts tränare jag är, jag har influerats av alla ställen jag varit på. Men jag vill att vi spelar med aggressiv press, hög intensitet, kontrollerar bollen och har en bra balans mellan possession och direkt spel.

- MFF har varit väldigt framgångsrika de senaste tio åren. Det inspirerar mig men jag vill att vi ska dominera och vinna ännu mer. Jag tror på klubben, på spelarna och på mig själv. Jag tror att det här kommer att bli bra.

Milojevic kommer närmast från ett halvår i Hammarby, då han tog över efter Stefan Billborn förra sommaren, men sedan fick sparken i december. Detta efter att han besökt Rosenborg för att diskutera en potentiell flytt, trots att han hade kontrakt med Bajen.

ANNONS

Milojevic bryter nu tystnaden om Hammarby-avskedet.

- Det har inte varit som ni läst. I min värld är det så att om jag inte gjort något fel behöver jag inte be om ursäkt och förklara. Det är utrett nu och jag tänker inte på det, då det ligger bakom mig. Det enda jag tänker på är det som kommer och det är Malmö FF. Det är det enda jag kan säga och det finns alltid två sidor. 

På frågan om tränaren lärt sig något av historien med Rosenborg är svaret:

- Man lär sig alltid något från livet, alla erfarenheter ger en nya tankar. Jag jobbar på att bli bättre och är väldigt självkritisk, och tror att jag är en bättre tränare i dag i jämförelse med juni 2021, säger han. 

MFF-sportchefen Andreas Georgson kommenterar i sin tur Milojevics Bajen-avsked så här:

- Vi hade en bild av det från ett utifrånperspektiv som kanske gav lite frågetecken. Jag tror att det är viktigt att säga att det finns två sidor av en story i alla sådana situationer. Milos har valt att hålla sin för sig själv och inte gå ut med den. Han har berättat för oss hur han tolkat det och vi är väldigt nöjda med de svaren. Vi har även känt att vi utan problem går för den bästa kandidaten. Det har inte varit ett problem, säger han under pressträffen. 

ANNONS

Georgson säger vidare följande på MFF:s hemsida:

- Efter en gedigen process där vi tittat både nationellt och utanför Sverige, har vi hittat vår kandidat för att leda MFF:s herrlag. Han gillar höga förväntningar, lever efter en hög kravställning och vill vinna titlar. Samtidigt har han ett nyfiket tänk och vill hela tiden utvecklas och göra det tillsammans.

- Vi har haft en relation med honom sedan flera år tillbaka och känner honom väl. Det var tidigt tydligt för oss att han vill det här väldigt mycket och kommer att ta med sig en stor energi in i jobbet.

- Milos vill spela en fotboll som rimmar väl med vår idé. Att dominera matcherna och spela med hög intensitet både defensivt och offensivt. Men också utveckla lag och individer över tid. Tillsammans med hans personlighet fick det oss att vilja gå vidare med honom.

ANNONS

Milojevic har tidigare även varit assisterande tränare i den serbiska storklubben Röda Stjärnan och huvudtränare i Mjällby AIF. Han har även verkat i isländska klubbarna Breidablik och Vikingur. 

Malmö FF vann i fjol allsvenskan och var en del av Champions League-gruppspelet.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto