POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Officiellt: Odilon till Brügge: "Den största försäljningen i Hammarbys historia"

Foto: Bildbyrån

Odilon Kossounou lämnar Hammarby.
Mittbacken har presenterats av Club Brügge.
”Det rör sig om den största spelarförsäljningen i Hammarbys historia”, skriver Bajen.

Hammarbys mittbackstalang Odilon Kossounou lämnar Stockholmsklubben då transferfönstret öppnar igen i sommar. 18-åringen har skrivit på för belgiska Club Brügge, ett fyraårskontrakt.

Enligt Bajen rör det sig om ”den största spelarförsäljningen i Hammarbys historia." Expressen har tidigare rapporterat att klubben får "en bra bit över 30 miljoner" för mittbacken.

- Det är en fantastisk försäljning för Hammarby av en spelare med otrolig potential, en försäljning som kan göra skillnad för oss som klubb på både lång och kort sikt. Men den tudelade känslan består i att Hammarby och svensk fotboll går miste om att få följa och njuta av en spelare med så pass stor talang på nära håll, säger sportchefen Jesper Jansson.

Ivorianen Odilon spelade från start i Hammarby under de två första allsvenska omgångarna innan han förpassades till bänken. I det senaste mötet med Örebro blev det en halvleks spel.

Club Brügge ligger just nu på andra plats i den belgiska ligan.

- De (Club Brügge) har uppträtt oerhört professionellt under den här förhandlingen som har pågått under ett antal veckor. De har uppenbarligen sett samma potential i Odilon som vi har. Den här affären leder också till att vi som klubb får större muskler att behålla spelare längre, och att förlänga kontrakt med nyckelspelare. Det känns också väldigt bra att Odilon är nöjd med den här lösningen, och vi är glada att han i alla fall är kvar här och tillgänglig för oss vårsäsongen ut, säger Jesper Jansson.

Publicerad 2019-05-08 kl 15:06
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå