POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Officiellt: Ofori klar för återkomst till AIK

Foto: Bildbyrån

Ebenezer Ofori återvänder till AIK.
Mittfältaren har skrivit på ett kontrakt över 2023. 
- Ebenezer Ofori och AIK är en kärlekshistoria, säger sportchefen Björn Wesström. 

Ebenezer Ofori tillhörde mellan sommaren 2013 och vintern 2017 AIK, men lämnade sedan föreningen för spel i tyska klubben Vfb Stuttgart. I Tyskland blev det dock knapp speltid och efter utlåningar till MLS-klubben New York City över 2018 och 2019 står det nu klart att den ghananske mittfältaren återvänder till Solna. 

AIK meddelar att parterna är överens om ett kontrakt som sträcker sig över 2023. 

- Det här är glädjande eftersom att Gud gjorde det möjligt och jag är alltid tacksam gentemot honom. Jag tog mina första professionella steg i AIK och jag har förstått att en del av Ofori och en del av AIK för alltid kommer att höra ihop, säger Ofori i en kommentar på föreningens officiella hemsida och fortsätter:

- Jag kommer tillbaka med en mix av bestämdhet, osjälviskhet och hängivenhet. Det är ytterligaren en möjlighet för mig att få representera klubben jag älskar, ett lag som för alltid kommer att vara en del av min historia och jag skulle inte byta den här stunden mot något annat. AIK är hemma och jag är glad över att vara hemma. 

AIK:s sportchef Björn Wesström om värvningen:

- Ebenezer Ofori och AIK är en kärlekshistoria. Han har egenskaper som hotar motståndare, såväl individuellt som kollektivt, vilket framför allt kommer att öka lagets offensiva kraft. Hans kärlek till AIK är oomtvistad och att han nu har valt att skriva på för fyra år i AIK i detta skede av karriären visar att han med all önskvärd tydlighet låtit hjärtat påverka beslutet, säger han. 

Ofori stod under sin förra sejour i AIK för fyra mål och 13 assist på 81 framträdanden i allsvenskan. 

Publicerad 2020-01-09 kl 15:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå