Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Peking säkrar upp Kamdem Tibell

Allsvenskan

Han har öst in mål för IFK Norrköping i P19 allsvenskan.
Nu belönas Darrell Kamdem Tibell, 20, med ett kontrakt.
- Det är något man har jobbat för hela livet, säger forwarden till Pekings hemsida.

Foto: Bildbyrån

Rikard Norling.

Darrell Kamdem Tibell visade framfötterna i IFK Norrköpings P19 allsvenska-lag förra säsongen då han gjorde 19 mål på 25 matcher. I år är den 20-årige forwarden utlånad till samarbetsklubben IF Sylvia i ettan norra, där han har inlett med två mål på två matcher.

Prestationer han nu belönas för.

På torsdagen meddelar nämligen Peking att Kamdem Tibell har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2024.

- Det är kul och visar på att de har en plan. Det är skönt att det är klart då det är något man jobbat för hela livet. Det har gått bra på försäsongen och det gick ganska bra för mig även förra säsongen med U19. Jag tror det är en blandning av de båda som gör att jag blir belönad med ett kontrakt, säger 20-åringen till klubbens hemsida.

ANNONS

- Dialogen med Rikard (Norling, huvudtränare) är bra. Man får mycket feedback både under och efter träning. Han kan mycket och vill också ens bästa. Det är bara att ta in det han säger och försöka göra någonting av det.

Darrell Kamdem Tibell berättar vidare att det kan bli aktuellt med spel i Pekings A-lag under säsongen.

- Deras huvudfokus nu är att jag ska få speltid. Det lär bli mest spel med Sylvia i år för att få mycket speltid men samtidigt är jag ju tillgänglig för IFK. Så om det går bra för mig och jag behövs hos A-laget kan jag vara med och hjälpa till, säger han.

Patrik Jönsson från IFK Norrköpings sportgrupp:

- Darrell är en ung spelare med spännande kvaliteter som föreningen ser fram emot att utveckla vidare för att ta honom till nya nivåer i sin karriär, avslutar Jönsson.

Publicerad 2022-04-14 kl 16:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto