Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Officiellt: Pettersson lämnar Blåvitt - klar för Östersund

Foto: SCANPIX

Tom Pettersson lämnar IFK Göteborg för Östersund.
Det bekräftar ÖFK på sin hemsida.
- Hans personlighet att vilja bli bättre och att se motgångar som en utmaning passar perfekt in i ÖFK:s sätt att tänka, säger Östersunds ordförande Daniel Kindberg till klubbens hemsida.

Tom Pettersson har haft svårt att ta en ordinarie tröja i IFK Göteborg. Nu står det klart att den 26-årige mittfältaren flyttar norrut, då han har skrivit på ett treårskontrakt med Östersund.

- Att vi i hård konkurrens med många andra klubbar lyckats värva Tom till ÖFK är ytterligare ett bevis på att vi gör ett bra arbete i ÖFK. Tom är en spelare med egenskaper som kommer att spetsa till ÖFK:s möjligheter att lyfta ännu mer de kommande säsongerna. Tom har bra teknik och ett väldigt bra spelsinne. Hans personlighet att vilja bli bättre och att se motgångar som en utmaning passar perfekt in i ÖFK:s sätt att tänka, säger Östersunds ordförande Daniel Kindberg till klubbens hemsida.

Pettersson har totalt gjort 92 allsvenska matcher för IFK Göteborg och Åtvidaberg, och har även superettan-spel med Trollhättan på meritlistan. Han har även gjort 23 framträdanden för Oud-Heverlee Leuven i belgiska högstaligan.

Tom Pettersson tar farväl av Blåvittfansen med ett meddelande på Twitter (se nedan).

Publicerad 2016-12-01 kl 11:02

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER