Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Officiellt: Portugis tar över BP efter Mellberg

Foto: Bildbyrån.

Brommapojkarna har gjort klart med en ny huvudtränare.
Portugisen Luis Pimenta, 36, har presenterats av klubben.
- Vi delar samma DNA, säger Pimenta.

Under onsdagen presenterade Brommapojkarna sin nye tränare. Det blir Luis Pimenta som tar över klubben som nyligen fick ta farväl av företrädaren Olof Mellberg och hans assisterande tränare Azrudin Valentic, duon som lett BP från division 1 till allsvenskan på två år.

Pimenta är 36 år gammal, började satsa på en tränarkarriär redan vid 15 års ålder och har utbildat sig vid samma tränarakademi som Manchester United-managern José Mourinho. Han har skrivit på ett fyraårsavtal med BP.

- Efter ett intensivt letande föll vi för Luis. Det är en tränare som faller in i det vi letat efter. Han har en tydlig spelidé, han jobbar med noggrannhet och passion för det som han har framför sig, säger sportchefen Daniel Majstorovic.

- Han är van vid att jobba med unga spelare. BP har alltid spelat en offensiv, snabb och teknisk fotboll. Vi ska bygga vidare på det Olof och "Valli" byggt upp. Det är den typen av fotboll Luis står för. Så det blir ingen ändring utifrån spelidé.

Pimenta själv är nöjd över att ha skrivit ett långt kontrakt med BP.

- Jag har en stor tro på vad klubben gjort och vad den kan göra. Fyra år är ett bra tecken, det visar att vi tror på varandra, säger tränaren.

- Vi delar samma DNA, jag och BP. Vi delar samma värderingar, samma tro. Jag är en person som gillar att tro på unga spelare.

Portugisen har tidigare varit assisterande tränare i norska Hönefoss och huvudtränare för norska Kongsvinger, som han bland annat ledde till en cupfinal. Pimenta blev efter säsongen 2016 utsedd till årets unga tränare i Norge av den norska tränarföreningen.

Ny assisterande tränare i BP blir Goncalo Pereira, som även var Pimentas assistent i Kongsvinger.

Publicerad 2017-12-13 kl 16:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons